Advies Langer Thuis

Heeft u steeds meer hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten? En wilt u graag zo veilig en zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen? Dan kan het Expertiseteam Ouderen van B-Fysic u helpen.  

Het Expertiseteam Ouderen bestaat uit geriatriefysiotherapeuten en ergotherapeuten. Het team behandelt en begeleidt u in uw eigen thuissituatie. 

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie in de buurt of bij u thuis

Hoe werkt het?

De geriatriefysiotherapeut en ergotherapeut komen gezamenlijk bij u thuis om uw situatie in kaart te brengen. Samen met u kijkt het team naar uw wensen en mogelijkheden om uw zelfstandigheid te verbeteren. 
Hierna stelt het team een advies/behandelplan op over hoe u veilig en zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Met uw instemming wordt uw huisarts ook op de hoogte gebracht van dit advies 

Behandeling

Wanneer uit het advies naar voren komt dat u baat heeft bij behandeling, dan kan het Expertiseteam direct een behandeling opstarten en samen met u aan uw doelen werken. 

Wanneer nodig, worden andere disciplines zoals een diëtiste, thuiszorg of vrijwilligersorganisaties ingeschakeld.  

U kunt bij het Expertiseteam terecht voor:

  • Valpreventie en woningaanpassingen 
  • Verplaatsen, zowel binnen- als buitenshuis 
  • Zelfzorg 
  • Dementie 
  • Verlies van spierkracht 
  • Ondervoeding 
  • Ondersteuning voor mantelzorgers 

Heeft u vragen over Ergotherapie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt