B-Fysic, al 25 jaar een begrip in de regio

B-Fysic vierde in 2018 haar 25 jarige bestaan. Lees hieronder hoe een eenmanspraktijk uitgroeide tot een begrip in de regio!

Hoe het begon

In de winter van de 1992, na een periode gewerkt te hebben als beginnend fysiotherapeut in Zwitserland kwam Frank terug naar Nederland samen met zijn echtgenote Caroline met de ambitie om een eigen praktijk voor Fysiotherapie te starten en kreeg de kans om dit in de woonplaats waar hij opgroeide te gaan doen. Frank en Caroline vestigden zich in Zeelst in de Kapelstraat -Noord onder de naam “Fysiotherapie Centrum Zeelst”.  De eenmanspraktijk van toen groeide uit tot een vooraanstaande organisatie van 9 locaties waarin vandaag de dag circa 75 mensen hun werk uitoefenen. B-Fysic is een begrip geworden binnen de regio en onderhoudt met vele partners in de zorg een intensieve samenwerking.

De eerste stappen

De eerste jaren bestond de eenmanspraktijk aan huis uit 2 behandelkamers en werd Frank ondersteund door Caroline op administratief gebied. Geleidelijk begon de groei met verbouwingen in de praktijk en het aannemen van de eerste medewerkster Karin vd Kruijs, die ruim 20 later nog altijd bij B-Fysic werkzaam is. In de jaren die volgde werd het steeds drukker op de Kapelstraat- Noord. Niet alleen in het praktijkgedeelte, waar rond de wisseling van het milleneum het team verder was uitgebreid als ook binnen het gezin. De gemoedelijke en huiselijke sfeer in de praktijk werd door personeel en cliënten erg gewaardeerd. Echter, de ruimte op de Kapelstraat werd te klein om aan de ambitie om te groeien en de behoeften om uit te breiden buiten de thuispraktijk vorm te geven. Een tweede locatie lag voor de hand. Een fitnessruimte in de fysiotherapiepraktijk was destijds nog een zeldzaamheid. Hoe mooi zou het zijn om als een van de eerste in Eindhoven dit te realiseren.

Fysiotherapie Centrum Kastelenplein

Op het Kastelenplein in Eindhoven zag Frank kans om te starten met een FysioFitness-centrum naast een bestaande fysiotherapiepraktijk die op termijn overgenomen kon worden.  In augustus 2000 werden de deuren geopend en was “FysioFitness Kastelenplein” een feit.  De moderne fitnessruimte stond in schril contrast met de verouderde praktijk ernaast waar de behandelruimtes werden gescheiden door donkergrijze gordijnen en waar een dikke glazen muur een barrière vormde tussen de 2 panden. Toen in 2003 de praktijk werd overgenomen betekende dit meteen de val van de glazen muur en het veredelde veldhospitaal. De praktijk onderging een modernisering en werd in 2009 intern volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Het FysioFitness-centrum en de praktijk werden samengevoegd en ging verder onder de naam: “Fysiotherapie Centrum Kastelenplein”.

Fysiotherapie Centrum Woensel-Noord

In het geleidelijk veranderde zorglandschap werd samenwerken, het inzichtelijk maken van de kwaliteit en een gespreide groei steeds belangrijker. In dat kader werd in 2006 een praktijk  in Woensel-Noord aan de organisatie toegevoegd genaamd “Fysiotherapie Centrum Woensel-Noord”. Met de overname van locatie Woensel-Noord werd ook de dependance van verzorgingscentrum Kronehoef binnen de groep opgenomen. De 3 praktijken vormde de basis van de organisatie en gezamenlijk werd er gewerkt aan het opbouwen van specialisaties, het behalen van kwaliteitscertificaten, en het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden.

Samenwerken in de regio

Voorbeelden hiervan zijn o.a. de start van SportMax in 2009 (een samenwerkingsverband van o.a. medisch specialisten van het Maxima Medisch Centrum en onze sportfysiotherapeuten) en het realiseren van Gezondheidscentrum de Bolzen in Zeelst samen met enkele mede-initiators. Door het toevoegen van Ergotherapie Praktijk Veldhoven aan de organisatie breidde de aangeboden zorg zich met een tweede discipline uit.

B-Fysic

Door het uitbreiden van het zorgaanbod en de niet optimale naamsbekendheid werd het tijd voor een totale verandering van de huisstijl inclusief nieuw logo en nieuwe naam. “B-Fysic” werd na een brainstormsessie gekozen als meest geschikte naam. Bedrijfskleding werd ingevoerd,  enkele praktijken kregen een facelift en nieuw briefpapier werd gedrukt. Binnen korte tijd werd B-Fysic een begrip binnen de fysiotherapie. Niet alleen in de regio, maar ook tot ver buiten Eindhoven een bekende naam.

Uitbreiding

De 3 praktijken vormde een goede basis voor uitbreiding naar en het ontwikkelen van specialistische centra. Het metaforische “stevige huis” dat gebouwd moest gaan worden in de dreigende stormen van de afgelopen jaren had een breder fundament nodig. Door een gedeelde maatschap met de praktijken Manders (2015) en onlangs Andromeda (2016) aan te gaan waarbij op termijn beide praktijken volledig onder de organisatie B-Fysic gaan vallen was de spreiding voldoende om in de hoogte te bouwen. Met o.a. de overname van de zeer gespecialiseerde Bekkenfysiotherapie praktijk Basaal in Waalre en de samenwerking met Medinello en Blixembosch zijn inmiddels een vijftal specialistische centra gerealiseerd: in de sportrevalidatie, de oncologische revalidatie, voor pijnbestrijding, bekkenproblematiek en revalidatie bij niet-aangeboren hersenaandoeningen.

“Zorg in beweging”

Door een duidelijke visie, veel tijd en door voornamelijk te delen en samen te werken in de afgelopen 25 jaar hebben Frank en zijn team B-Fysic laten groeien tot een succesvolle breed opgezette organisatie die staat voor de beste “Zorg in Beweging”.

Na de aftrap met een groot feest zal in het verdere jubileumjaar (2018) nog op diverse manieren aandacht worden besteed  aan het 25 jarig bestaan van B-Fysic.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt