• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Fitkids

Op onze locatie in Leerdam; B-Fysic Hensens Nieuwe Emma, bieden wij het fitness- en oefenprogramma Fitkids aan. Dit programma is opgezet door Stichting Fitkids en is voor kinderen tussen 6 - 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langduring aandoening. 

 

Project Fitkids

Fitkids is een speciaal fitness- en oefenprogramma dat de Stichting Fitkids heeft opgezet voor kinderen (6-18 jaar) met een chornische ziekte, beperking of langdurige aandoening, zodat deze kinderen onder professionele begeleiding kunnen trainen en bewgen in een sportieve en stimulerende omgeving. 

Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, DCD of een aangeboren hartafwijking mee.

Het hoofddoel is om kinderen een nieuwe "life-style" aan te leren zodat zij weer plezier in bewgen krijgen. Daarnaast spelen het verbeteren van de fysieke en mentale conditite een belangrijke rol in het programma. 

Uiteindelijk probeerd het programma te stimuleren dat de kinderen na het afronden van het Fitkidsprogramma zelf op zoek gaan naar een passende sportactiviteit die ze zelf kunnen voortzetten. 

Doelen Fitkids 

  • Aanleren nieuwe "life-style"
  • Verbeteren van de fysieke en mentale conditie
  • Kinderen stimuleren om zelf op zoek te gaan naar een sportieve activiteit die ze zelf kunnen voortzetten.

Stichting Fitkids

Stichting Fitkids zorgt voor het beheer, de kwaliteit en de uitbreiding van het Fitkidsprogramma in Nederland.

Fitkids is in 2003 gestart als een project van Stichting Artsen voor Kinderen. In november 2005 is Fitkids ondergebracht in een stichting. Stichting Fitkids is onderdeel van Stichting Artsen voor Kinderen en heeft hetzelfde bestuur en directie als Stichting Artsen voor Kinderen. Stichting Artsen voor Kinderen is een CBF-erkend goed doel. 

Hester Noll is projectmanager van Stichting Fitkids. Elles Kotte is als bewegingswetenschapper werkzaam voor Stichting Fitkids. Zij doet o.a. onderzoek naar het effect van Fitkids op gezondheid en het beweeggedrag van kinderen met een chronische ziekte of beperking.(Zie ook onderzoek) Lex Winkler is als medisch adviseur betrokken bij de stichting.
Jack Spijkerman is ambassadeur voor Fitkids.

Stichting Fitkids is aangemerkt als ANBI.

Bron: https://www.fitkids.nl/4/organisatie.html

Verwijzing Fitkids

Voor deelname aan het Fitkids programma is een verwijzing nodig. Deze verwijzing kan verkregen worden bij een huisarts, kinderarts of andere specialist.

Waar kan uw kind terecht voor het Fitkids programma:

Het programma Fitkids wordt aangeboden op onze locatie in Leerdam; B-Fysic Hensens Nieuwe Emma.

Op maandag & donderdag van 18:00-19:00.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken