Veel mensen hebben in hun leven een periode van rugklachten. Zo ook Joep uit ons voorbeeld.

Door:
In: Blog

Joep is een it-specialist die 40 uur werkt en een veeleisende baan heeft. Hij werkt veel met deadlines en zit eigenlijk de hele dag achter de computer. Doordat de werkdruk hoog is neemt hij weinig pauze. Ook is Joep in de avond te moe om nog te gaan sporten en zit dan liever op bank om een leuke serie te kijken met zijn vriendin. In het weekend probeert Joep wel wat meer te bewegen. Dan wandelt en fietst hij als het goed weer is.

Joep merkt wel steeds vaker dat hij pijnklachten laag in zijn rug heeft. Dit merkt hij als hij zit op zijn werk en ‘s avonds voordat hij naar bed gaat. Ook heeft hij het idee dat hij steeds stijver wordt in de laatste maanden. Hij heeft al geprobeerd wat pijnstillers te slikken en wat meer te rusten in het weekend. Hij hoopte dat hij door meer rust te nemen in het weekend weer beter door de week kan werken. Dit gaat nu al enkele maanden door en de pijn gaat steeds meer op en af. Ook heeft hij al eens fysiotherapie gehad maar dat hielp ook eigenlijk niet. De piekmomenten in de pijn lijken ook heviger te worden. Hij kan moeilijk iets optillen, een doos van de grond tillen geeft direct pijn. Ook kon hij zijn werk moeizamer volhouden.

Omdat het al zo lang aan hield en met rust en pijnstillers maar niet beter werd is Joep bij de huisarts langs gegaan. Na uitgebreid onderzoek bleek dat Joep rugklachten had die niet specifiek benoemd kunnen worden. Het voorstel van de huisarts was om eens bij de fysiotherapeut langs te gaan. Joep was hier wat sceptisch over, maar de huisarts gaf aan dat een actief programma zeer effectief is bij lage rugklachten en heeft B-Fysic voorgesteld als praktijk.


Joep kwam bij B-Fysic en bij aanmelding bleek al duidelijk dat hij in aanmerking kwam voor het Zorgplan Rugpijn van Fysiotopics. Fysiotherapeut Hugo heeft dat vast gesteld door vragenlijsten af te nemen, een uitgebreid vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Direct al de eerste behandeling is door Hugo precies uitgelegd aan Joep wat er aan de hand was met zijn rug. Door deze voorlichting was Joep er al een stuk geruster op en kreeg hij vertrouwen in de behandeling.

De behandelingen van Joep bij B-Fysic hebben bestaan uit voorlichting over rugklachten en hoe je met rugklachten om moet gaan. Daarnaast heeft de fysiotherapeut de rug behandeld met mobiliserende technieken en heeft Joep oefeningen voor thuis mee gekregen. Dit alles is gericht op een snel en duurzaam terugkeer naar activiteiten en werken. De voortgang van Joep werd inzichtelijk gemaakt middels vragenlijsten en zo kon de therapeut bij elke evaluatie laten zien hoe de Joep ervoor stond.

Joep merkte na al snel veel verandering en na enkele weken waren de rugklachten zoveel minder dat Joep het idee had weer alles te kunnen. Joep is nu veel actiever in bewegen en heeft aanpassingen gedaan op het werk in houding en pauzes. Hij probeert een paar keer per week te bewegen of te sporten. De rugklachten zijn nu zo goed als weg en Joep voelt zich veel beter en merkt dat hij met deze actieve leefstijl veel meer aan kan.

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt