Echografie

Echografie is een vorm van onderzoek dat gebruikt wordt in om de oorzaak van een pijnklacht te achterhalen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij pezen, spieren en/of gewrichtsbanden. Echografie werkt met geluidsgolven. De fysiotherapeut gaat met een echokop met gel erop over het lichaamsdeel waar je klachten hebt. Het echografie-onderzoek duurt maximaal een half uur.  

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling. 

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie bij u in de buurt.  

Waarom gebruikt de fysiotherapeut echografie?

De fysiotherapeut gebruikt echografie als extra hulpmiddel aanvullend op het normale onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door de echografie en kan een goed behandelplan voor je blessure worden gemaakt. 

Wanneer kan echografie worden ingezet?

De fysiotherapeut kan ervoor kiezen om echografie te gebruiken bij o.a.: 

  • een spier- of peesblessure 
  • een slijmbeursontsteking 
  • verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden 
  • onderzoek naar cystes 
  • het trainen van de rompstabiliteit bij lage rugklachten 

 

Heeft u vragen over echografie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt