Elleboog/pols/handklachten

Omdat we onze handen vaak nodig hebben, beïnvloeden pols- en handklachten al snel onze dagelijks activiteiten.  De klachten kunnen dan ook veel oorzaken hebben, van overbelasting tot een zenuwinklemming.  

Oorzaken van pols– en handklachten 

Omdat de pols en handen een complex gewricht zijn kunnen pijnklachten veel verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen de gewrichten pijnklachten geven door instabiliteit. Dit wordt veroorzaakt door verslapte spieren waardoor pezen en banden beschadigd kunnen raken. Ook kunnen klachten ontstaan door het bekneld raken van een zenuw in de pols. Dit word Carpaal Tunnel Syndroom genoemd. Een andere veelvoorkomende klacht is het syndroom van De Quervain, hierbij kan er een zwelling en pijnklacht ontstaan rondom een van de pezen van de duim. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door overbelasting van de gewrichten door langdurige/zware knijpkracht leveren.  

Een andere klacht is artrose. Artrose kan in elk gewricht optreden en ontstaat door slijtage van het kraakbeen in de gewrichten. Dit veroorzaakt pijn, stijfheid en verminderde bewegelijkheid.  

Wat te doen 

Pols– en handklachten zijn vervelend maar in de meeste gevallen goed te verhelpen/verminderen. Maak hiervoor een afspraak bij de fysiotherapeut. De specialisten van B-Fysic kunnen met behandeling en oefeningen je helpen om de pijn te verminderen of om erger te voorkomen. 

Behandeling van pols– en handklachten 

Pols– en handklachten kunnen doormiddel van verschillende behandelmethoden aangepakt worden. Hierbij kan o.a. gebruik gemaakt worden van oefentherapie, dry-needling, taping en manuele therapie. De fysiotherapeut zal aan de hand van een aantal onderzoeken een behandelplan voor u opstellen om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Hierbij zal u ook advies krijgen hoe u in de toekomt klachten kunt voorkomen.  

Heeft u vragen over elleboog/pols/handklachten?
Ik help u graag verder!

Ook deze klachten behandelen wij

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt