• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Nieuw EPD B-Fysic

Nieuw elektronisch patiënten dossier

B-Fysic gaat vanaf februari 2023 gefaseerd gebruik maken van een nieuw elektronisch patiënten dossier (EPD). Een EPD wordt gebruikt om uw persoonsgegevens op te slaan, uw afspraken in te plannen en uw behandelplan in bij te houden. Het nieuwe EPD waar B-Fysic mee gaat werken heet Fysiomanager.
Wanneer uw praktijk gebruik gaat maken van het nieuwe EPD, zal uw therapeut u hiervan op de hoogte brengen. 

Waarom een nieuw EPD?

Binnen de zorg worden administratieve taken steeds uitgebreider en tijdrovender. Omdat we bij B-Fysic groot belang hechten aan voldoende aandacht voor de patiënt, willen we onze therapeuten zo goed mogelijk ondersteunen bij deze administratieve taken. Het nieuwe EPD biedt hierin voordelen voor zowel u als patiënt als voor de therapeut.

Wat betekent dit voor u?

Door de invoering van het nieuwe EPD zal er voor u als patiënt niets veranderen aan uw behandeling. Deze zal op dezelfde manier voortgezet worden. Het grote voordeel van het nieuwe EPD voor u, is het digitale patiëntenportaal Mijn Zorgtoegang. 
Let op! Met het gebruik van het nieuwe EPD komt de AfsprakenApp / MijnZorgApp te vervallen. U ontvangt hier dus geen reminders voor uw afspraken meer op! 

Patientenportaal Mijn Zorgtoegang

Via www.mijnzorgtoegang.nl krijgt u toegang tot een beveiligd patiëntenportaal. Op dit portaal kunt u uw afspraken inzien. Ook kunt u uw afspraken snel en gemakkelijk verzetten en afzeggen. Een belletje naar de praktijk is dus niet meer nodig! Let op. De afspraken rond een afspraak afzeggen blijven van kracht. U leest hierover meer in ons praktijkreglement
Verder kan uw therapeut via het patiëntenportaal ook vragenlijsten voor u klaarzetten die u thuis op uw gemak kan invullen.

Maak een account aan op Mijn Zorgtoegang

U ontvangt kort na de implementatie van het nieuwe EPD op uw locatie een E-mail met daarin de vraag een account aan te maken via Mijn Zorgtoegang. U heeft hiervoor alleen uw burgerservicenummer nodig en u kunt zelf een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Met uw account kunt u via www.mijnzorgtoegang.nl inloggen op het portaal. 

Heeft u nog geen E-mail ontvangen? Geef dit aan bij uw therapeut, die zal dan een nieuwe registratie voor u aanvragen.

Wij blijven ook telefonisch bereikbaar!

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen gebruik wil/kan maken van de digitale mogelijkheden die het nieuwe EPD biedt. Daarom willen wij benadrukken dat wij ook 'gewoon' telefonisch bereikbaar blijven. En u blijft uw afspraakherinnering ook 'gewoon' via de mail ontvangen.
Het gebruiken van Mijn Zorgtoegang is dus niet verplicht!

Download de Mijn Zorgtoegang App

Wanneer u gebruik maakt van een smartphone, kunt u de Mijn Zorgtoegang app downloaden. Deze app geeft u de mogelijkheid uw toekomstige afspraken in te zien. Ook kunt u reminders voor uw afspraken instellen, zodat u nooit meer een afspraak vergeet!
Voor toegang tot uitgebreide functionaliteiten zoals het verzetten en afzeggen van afspraken moet u inloggen via uw browser op www.mijnzorgtoegang.nl 

Download hier de app voor Apple
Download hier de app voor Android

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stel ze aan uw therapeut of een van onze frontoffice medewerkers.
U kunt ook altijd een E-mail sturen naar vraag@b-fysic.nl