EPTE® therapie: dé oplossing bij chronische peesklachten

Afspraak maken of meer informatie nodig?

Vul het contactformulier in:

Wat is EPTE® therapie

EPTE® (Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse met een dryneedling naaldje) is een betrekkelijk nieuwe behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.
Deze therapie werd in Spanje ontwikkeld en wordt nu wereldwijd toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij iedereen met matig of slecht herstellende peesklachten. EPTE® doorbreekt de vicieuze pijncirkel. Daarnaast starten we een trainingsprogramma om spieren en pezen sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt een uiterst dun (0,30mm) naaldje onder echografische begeleiding precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht. Vervolgens wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk. Door de wetenschappelijk effectief bewezen oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk “trekvast” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees de normale belasting in je dagelijks leven weer goed zonder pijnklachten. Ook geleidelijk hervatten van je sport behoort dan weer tot de mogelijkheden.

Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig, aangevuld met specifiek aangemeten oefentherapie sessies. Deze kunnen niet op de dag van de EPTE® behandeling plaatsvinden.  De pees dient eerst minimaal 48 uur na de behandeling herstellen.

Wanneer is EPTE® iets voor u

Herkent u een van de onderstaande klachten en heeft u al verschillende therapieën zonder succes ondergaan:

  • Elleboog (tenniselleboog of golferselleboog)
  • Pijn onder de knieschijf in de kniepees
  • Pijn op de buitenkant van de heup
  • Pijn in de kniepees
  • Pijn in de achillespees
  • Hielspoor
  • Langdurige pijn na verzwikken enkel

Dan kan EPTE® therapie de uitkomst zijn voor u!

Locaties waar u terecht kunt voor EPTE® therapie:

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt