EDOMAH

EDOMAH staat voor Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en dienst Mantelzorger Aan Huis.
Dit is een Evidence based ergotherapierichtlijn voor diagnostiek en behandeling van de oudere met dementie. In het EDOMAH programma staan zowel de oudere met dementie als de mantelzorger centraal wat dit programma uniek maakt.

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut is EDOMAH geschoold. Het doel is de oudere met dementie zolang mogelijk in staat te stellen betekenisvolle activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Dit wordt bereikt door aan te sluiten bij de mogelijkheden van de oudere met dementie, de mogelijkheden te vergroten en de mantelzorger te versterken in diens rol.

Voorbeelden van uitkomsten van het EDOMAH programma zijn dat de persoon met dementie een betere gemoedstoestand heeft doordat hij of zij meer actief wordt in het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals hobby’s weer kunnen uitvoeren, bepaalde onderdelen van het koken weer kunnen uitvoeren of de was weer kunnen doen door de juiste aanwijzingen.
Uitkomsten voor de mantelzorger zijn meer controle over de situatie hebben, meer rust kunnen vinden door minder hulp te bieden of op een andere manier. Voor beiden kan het zorgen voor een betere kwaliteit van leven, langduriger thuis blijven wonen.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie in de buurt of bij u thuis

Hoe werkt het?

De ergotherapeut komt bij u aan huis en gaat in gesprek met zowel de persoon met dementie als de mantelzorger waarna de twee (levens)verhalen samengevoegd worden tot gezamenlijke doelen. De ergotherapeut brengt in kaart welke activiteiten belangrijk en betekenisvol zijn en waar de mogelijkheden en moeilijkheden in het uitvoeren van deze activiteiten liggen.

De ergotherapeut geeft toegespitste informatie over het ziektebeeld en de gevolgen daarvan op het gedrag. De ergotherapeut en mantelzorger zoeken samen naar alternatieven, oplossingen en een nieuwe balans.

Voor wie?

Voor mensen met licht tot matige dementie en diens mantelzorger.

Heeft u vragen over Ergotherapie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt