Etalagebenen

Heeft u last van pijnlijke krampen in de spieren van de kuit of het bovenbeen tijdens het lopen en moet u daarom regelmatig rust houden? Dan kan het zijn dat u last heeft van etalagebenen ook wel claudicatio intermittens genoemd.

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie bij u in de buurt.

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen krijgt u wanneer bij inspanning de aanvoer van zuurstofrijk bloed naar de beenspieren onvoldoende is. Dit geeft pijnlijke krampen in het been.

Symptomen voor etalagebenen:

  • Pijn, kramp, vermoeidheid of een zwaar klemmend gevoel in het been bij inspanning
  • Huidtemperatuur van één voet is duidelijk lager dan van de andere voet
  • Verdikte teennagels (vaak met schimmelinfectie) en vertraagde nagelgroei

Door de pijn bent u geneigd minder te bewegen waardoor de klachten alleen maar verergeren. Looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut is heel effectief. U leert u uw coördinatie te verbeteren en u kunt steeds verder lopen zonder pijn. Als u problemen heeft met bijvoorbeeld traplopen. Dan kunt u dit gericht trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Heeft u vragen over etalagebenen?
Ik help u graag verder!

Ook deze klachten behandelen wij

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt