Geriatrie fysiotherapie

Oud worden is fijn, maar ouder worden komt helaas vaak ook met gebreken en beperkingen. De geriatriefysiotherapeut is de specialist bij het ouder worden.

Wat is geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie bij u in de buurt.

De geriatriefysiotherapeut helpt u bij:

De therapie van een geriatriefysiotherapeut bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Bij pijnklachten, wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt. U kunt bij de geriatriefysiotherapeut terecht voor o.a.:

  • Mobiliteitsbeperkingen: Moeite me dagelijks bewegen zoals opstaan, gaan zitten, in-en uit bed komen, (trap)lopen, verminderde conditie en/of spierverzwakking na lange immobiliteit.
  • Problemen bij activiteiten in het dagelijkse leven: Aan- en uitkleden, wassen, openen van deuren en kranen en huishoudelijke taken.

Expertiseteam Ouderen

Bij B-Fysic hebben we beschikking over het Expertiseteam Ouderen. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg rondom ouder worden en complexe gezondheidsproblemen. In het Expertiseteam Ouderen werken geriatriefysiotherapeuten en ergotherapeuten intensief samen, juist om vanuit meerdere invalshoeken de uitdagingen aan te gaan. Zo staat uw zorgvraag en begeleiding centraal in de aanpak en zorgen we ervoor dat we de best passende behandeling en begeleiding bieden. Als er hulp nodig is van een andere zorgprofessional, wordt deze door het Expertiseteam ingeschakeld.

Lees hier meer over het Expertiseteam Ouderen

Heeft u vragen over Geriatrie fysiotherapie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt