Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup bent u bij de geriatriefysiotherapeut op het juiste adres.

Ook kunnen gezinsleden en eventuele mantelzorgers bij de therapeut terecht voor advies en begeleiding. Met informatie over de ziekte, de vooruitzichten, de behandeling, helpt de geriatriefysiotherapeut om de zorg voor iemand te verbeteren en beter in te spelen op de behoeften.

De geriatriefysiotherapeut helpt u bij:

  • Mobiliteitsbeperkingen: moeite met dagelijks bewegen zoals opstaan, gaan zitten, in –en uit bed komen,(trap)lopen, wanneer iemand lang inactief is geweest of een verminderde conditie heeft en/of spierverzwakking.
  • Problemen bij activiteiten in het dagelijks leven: aan -en uitkleden, wassen, openen deuren en kranen, huishoudelijke taken.
  • Valpreventie: als u gevallen bent, bang bent om te vallen of wankel ter been bent.
  • Langdurig op bed liggen: houdingsadviezen, transfers, pijnbestrijding, oedeem, ademhaling, ontspanning.
  • Uit het ziekenhuis: voortzetting/begeleiding behandeling/revalidatie. Reactiveren bij inactiviteit. controle op veiligheid, leefomgeving en mobiliteit.
  • Mantelzorgondersteuning: ondersteuning/ advisering  bij zorg voor een bekende.

U kunt bij onze geriatrische fysiotherapeuten terecht op onze locaties de bolzen in Veldhoven en Kastelenplein in Eindhoven. Tevens hebben wij nog een dependance op Kronehoef.

Maak een afspraak

Uw naam*

Uw e-mail*

Telefoonnummer*

Uw bericht

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt