Gewrichtsbescherming

Wanneer de gewrichten in uw hand of arm (zoals vingerkootjes, pols of ellenboog) pijn doen, kan dat het uitvoeren van dagelijkse bezigheden moeilijker maken. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door artrose of gewrichtsontsteking.  
Gelukkig bestaan er voldoende mogelijkheden om de pijnklachten te verminderen of voorkomen. De ergotherapeut kan u praktische adviezen geven die uw pijnlijke gewrichten ontlasten en het makkelijker maken om uw dagelijkse bezigheden voort te zetten.  

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie in de buurt of bij u thuis

Hoe beschermt u uw gewrichten

  • Belast een gewricht niet te lang en te zwaar 
  • Blijf bewegen 
  • Voorkom plotselinge bewegingen 
  • Wissel rust en activiteit af 
  • Luister naar pijnsignalen 

Hulpmiddelen

Bovenstaande maatregelen zijn echter niet altijd voldoende om uw klachten te verminderen of om uw dagelijkse bezigheden weer te kunnen oppakken. De ergotherapeut kijkt dan of bepaalde hulpmiddelen u hierbij kunnen helpen. 
Denk hierbij bijvoorbeeld aan bestek of gereedschap dat verlichting kan brengen.  

De ergotherapeut kan samen met u magaan wat passende hulpmiddelen voor u zijn. 

Heeft u vragen over Ergotherapie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt