Kaak / keel klachten

De orofaciaal fysiotherapeut of kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in spieren en gewrichten van de nek en hoofdregio. Voornamelijk het kauwstelsel. Door anders gebruik van de kauwspieren kunnen klachten zoals hoofdpijn en nekpijn ontstaan. Naast deze klachten kan de orofaciaal fysiotherapeut ook sommige duizeligheidsklachten behandelen. Door het analyseren van het probleem wordt gezocht naar de meest effectieve behandeling.  

Oorzaken van kaakklachten
Omdat de orofaciaal fysiotherapeut verschillende klachten kan behandelen is de oorzaak van deze klachten ook heel divers. Veel voorkomende klachten worden vaak door verkeerd of anders gebruik van de kauwspieren veroorzaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op elkaar klemmen van de kiezen of door ‘s nachts te tandenknarsen. Maar ook letsel na een val of chronische ziekten zoals reuma en gewrichtsslijtage kunnen klachten veroorzaken. Door het analyseren van het probleem en bewegingen kunnen we erachter komen wat bij u de klachten veroorzaken.   

Wat te doen?
Naar aanleiding van uw klacht wordt er een programma op maat gemaakt. Dit heeft als doel zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Daarin kunnen samen werken met uw tandarts of gnatholoog. De orofaciaal fysiotherapeut gaat met u aan de slag om de spieren en gewrichten zo goed mogelijk te laten bewegen en te ontspannen. Hiervoor gebruikt de kaakfysiotherapeut verschillende behandeltechnieken.  

Behandeling van kaakklachten
De fysiotherapeut is de expert rondom spieren en gewrichten. Bij B-Fysic werken we met een persoonlijk plan. Hierdoor kunnen we je de best mogelijk zorg bieden. We maken een speciaal op maat gemaakt behandelplan met passende oefeningen en begeleiding. Niet alleen pijnvrij worden is belangrijk, zeker ook pijnvrij blijven. 

Heeft u vragen over kaak en/of keelklachten?
Ik help u graag verder!

Ook deze klachten behandelen wij

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt