Knieklachten

Opstaan, gaan zitten, lopen en springen zouden praktisch onmogelijk zijn zonder het grootste gewricht van ons lichaam: de knie. Kniepijn wordt door ongeveer 22% van de Nederlanders ervaren. Doordat de knie tijdens het bewegen als schokdemper werkt, zijn klachten aan de knie dan ook erg vervelend. Klachten kunnen zich voordoen aan het bot, kraakbeen, kniebanden en de spieren rondom de knie. Wanneer iemand deze klachten ervaart, gaat men vaak de knie ontlasten. Hierdoor zie je dat andere gewrichten zoals de heup extra worden belast waarna ook daar klachten kunnen ontstaanKniepijn is er in vele soorten en maten. Van een beschadiging van de voorste kruisband, een meniscus of een kraakbeenbeschadiging.  

Oorzaken van knieklachten

Knieklachten zij er in vele soorten en maten. Van een beschadiging van de voorste kruisband, een meniscus of een kraakbeenbeschadiging. Knieklachten worden verdeeld in chronische en traumatische klachten. Chronische klachten ontstaan door ouderdom, of worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand. Dit zorgt ervoor dat de beweging en de stand van de knie negatief beïnvloed wordt. Traumatische klachten ontstaan voornamelijk door overbelasting of een trauma zoals een val of door (overmatig) sporten. 

Wat te doen 

Wanneer je last hebt van knieklachten is het raadzaam om in een vroeg stadium contact op te nemen met de fysiotherapeut. De specialisten van B-Fysic kunnen met behandeling en oefeningen je helpen om de klachten te verminderen of om erger te voorkomen. Ook na een ongeval of na overbelasting is een bezoek aan de fysiotherapeut zeer raadzaam. Wanneer nodig kan de fysiotherapeut ervoor zorgen dat je in het ziekenhuis wordt behandeld bij ernstig letsel. 

Behandeling van knieklachten 

De knie is een complex gewricht en de behandeling van knieklachten wordt gedaan aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Deze behandeling is afhankelijk van de soort klacht en de oorzaak van de klacht. Ook is het doel erg belangrijk. Wil je gewoon de alledaagse dingen weer kunnen of moet je op topniveau een sportprestatie leveren, iets waar de fysiotherapeut uiteraard rekening mee houdt. De fysiotherapeut kan je hier alles over vertellen.  

Heeft u vragen over knieklachten?
Ik help u graag verder!

Ook deze klachten behandelen wij

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt