• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

B-Fysic Fysiotherapie Budel

B-Fysic Fysiotherapie Budel (voorheen Medisch Beweegcentrum) maakt sinds 2021 deel uit van de B-Fysic groep. Op deze locatie in Budel staat een enthousiast team van therapeuten en frontoffice medewerkers voor u klaar. 

U kunt bij B-Fysic Fysiotherapie Budel terecht voor o.a. manuele therapie, geriatriefysiotherapie, oedeemtherapie en medical taping. 

B-Fysic Fysiotherapie Budel

Onze contactgegevens

Adres

De Dam 5
6021KM Budel

Plan uw route met google maps

Telefoonnummer

U kunt ons bereiken op 085-2104916

Mailadres

U kunt ons mailen naar: vraagbudel@b-fysic.nl 

Direct een afspraak maken

De specialisaties van B-Fysic Fysiotherapie Budel

  • Manuele therapie
  • Geriatriefysiotherapie
  • Oedeemtherapie
  • Artrose
  • Reuma
  • Overige specialisaties
Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en aan de gewrichten in armen en benen. Hij kijkt ook of er misschien andere redenen zijn waardoor u deze klachten heeft of houdt, bijvoorbeeld of uw spieren goed werken en of u gecontroleerd kunt bewegen, maar ook of er wellicht iets anders aan de hand is zoals stress of een verkeerd beeld ten aanzien van uw klachten.

Lees verder
Manuele therapie
Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Lees verder
Geriatriefysiotherapie
Oedeemtherapie

Lymfoedeem is vochtophoping in de weefsels die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Deze storing kan zijn aangeboren maar meestal treedt oedeem echter op na een overbelasting of beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren. Bij B-Fysic worden er verschillende behandelmethodes ingezet om uw klachten te verminderen. 

Lees verder
Oedeemtherapie
Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen vermindert in dikte en kwaliteit. Het gewricht kan pijnlijk en stijf zijn en beperkt in de beweeglijkheid (buigen en/of strekken). Er kunnen ook ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Het gewricht wordt dan behalve pijnlijk ook warm en gezwollen. Geleidelijk kunnen er problemen ontstaan bij allerlei bewegingen zoals lopen, traplopen, in en uit de auto stappen, fietsen of schoenen aantrekken. De fysiotherapeut van B-Fysic helpt u weer op weg zodat dagelijkse handelingen weer makkelijker worden. 

Lees verder
Artrose
Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een lange lijst aan aandoeningen aan het lichaam die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Onder Reuma vallen o.a. artrose, jicht, onstekingsreuma, osteoperose en weke delen reuma. U kunt reuma vaak herkennen aan klachten zoals stijfheid, pijn, vermoeidheid en moeite met bewegen. Fysiotherapie kan bij reuma uitkomst bieden. De fysiotherapeut brengt uw klachten in kaart en zal aan de hand hiervan een behandeltraject voor u opstellen. 

Lees verder
Reuma
Overige specialisaties

Verder kunt u ook voor de volgende specialisaties terecht bij B-Fysic Fysiotherapie Budel: 

Acupunctuur, Chronische pijn, COPD/Longrevalidatie, COVID-19 revalidatie, Diabetes, Etalagebenen, Handtherapie, Hartrevalidatie, Laser therapie, Medical taping, MS, Niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, Sporten onder begeleiding, Tens en Valpreventie

Overige specialisaties

Alle specialisaties B-Fysic Budel

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Lees verder
Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen vermindert in dikte en kwaliteit. Het gewricht kan pijnlijk en stijf zijn en beperkt in de beweeglijkheid (buigen en/of strekken). Er kunnen ook ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Het gewricht wordt dan behalve pijnlijk ook warm en gezwollen. Geleidelijk kunnen er problemen ontstaan bij allerlei bewegingen zoals lopen, traplopen, in en uit de auto stappen, fietsen of schoenen aantrekken. Bij B-Fysic werken we met het bewegingsprogramma GLA:D dat in samenwerking orthopeden met het Maximá MC plaatsvindt.

Lees verder
Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Daarnaast gaan veel aandoeningen gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis en artrose. Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom), hoofdpijn.

Lees verder
COPD / Longrevalidatie

Tijdens de revalidatie voor COPD gaat de gespecialiseerde therapeut samen met u aan de slag om het beste uit de revalidatie te halen. COPD kan niet genezen worden, maar de klachten kunnen wel verminderd worden en de gespecialiseerde therapeut kan u helpen om zo goed mogelijk om te gaan met de klachten die u heeft. Denk hierbij aan het verbeteren van de conditie, kracht, het optimaliseren van de manier van ademhaling en het aanleren voor technieken van het ophoesten van slijm. De therapie kan op individuele basis of een groepstraining.

Lees verder
COVID-19 revalidatie

Bent u besmet geweest met het COVID-19 virus en heeft u aanhoudende klachten of bent u aan het herstellen van een ziekenhuis/ Intensive Care (IC) opname? Dan kan het COVID-19 revalidatietraject van B-Fysic uitkomst bieden. Wij beschikken over gespecialiseerde fysiotherapeuten en een breed netwerk van andere disciplines die samen de handen ineen slaan om u te helpen in uw herstel.

Lees verder
Diabetes

Voor mensen met diabetes is een gezonde leefwijze extra belangrijk. Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende lichaamsbeweging. Met voldoende lichaamsbeweging blijft u gemakkelijker op het juiste gewicht en verbetert u uw conditie. De insulinegevoeligheid, de bloeddruk en de botdichtheid verbeteren en de goede cholesterol stijgt.

Lees verder
Etalagebenen

Heeft u last van pijnlijke krampen in de spieren van de kuit of het bovenbeen tijdens het lopen en moet u daarom regelmatig rust houden? Dan kan het zijn dat u last heeft van etalagebenen ook wel claudicatio intermittens genoemd. Etalagebenen krijgt u wanneer bij inspanning de aanvoer van zuurstofrijk bloed naar de beenspieren onvoldoende is. Dit veroorzaakt de pijnlijke krampen.

Lees verder
Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Lees verder
Handtherapie

Pols– en handklachten kunnen doormiddel van verschillende behandelmethoden aangepakt worden. Hierbij kan o.a. gebruik gemaakt worden van oefentherapie, dry-needling, taping en manuele therapie. De fysiotherapeut zal aan de hand van een aantal onderzoeken een behandelplan voor u opstellen om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Hierbij zal u ook advies krijgen hoe u in de toekomt klachten kunt voorkomen.  

Lees verder
Hartrevalidatie

Vraagt u zich af wat u na een hartinfarct en/of hartoperatie nog kunt doen en wat u zeker niet moet doen? Hartrevalidatie bij B-Fysic biedt uitkomst.Tijdens de hartrevalidatie gaat u aan de slag met het herstellen en bevorderen van uw conditie. Onze gespecialiseerde therapeuten geven u antwoord op praktische vragen en helpen u gaandeweg de draad van het leven weer op te pakken.

Lees verder
Laser therapie

High Power Laser Therapie (HPLT) is een wetenschappelijk bewezen, veilige, pijnloze, zeer effectieve manier om pijn te bestrijden, ontstekingen sneller te genezen en sneller te herstellen na blessures.Het kan ingezet worden bij o.a. pees- en slijmbeursontstekingen, wondgenezing na een operatie en gewrichtsontstekingen.

Lees verder
Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op klachten in de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Naast klachten met pijn, behandelt de manueel therapeut ook mensen die klachten hebben met het bewegen van gewrichten. De therapeut bekijkt of er misschien andere redenen zijn waardoor u deze klachten heeft of houdt, bijvoorbeeld of uw spieren goed werken en of u gecontroleerd kunt bewegen, maar ook of er wellicht iets anders aan de hand is zoals stress of een verkeerd beeld ten aanzien van uw klachten.

Lees verder
Medical taping

Wilt u sneller herstellen van blessures? Dan kan Medical taping hierbij van meerwaarde zijn. Bij Medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tapes die spieren en gewrichten kunnen ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert op zijn beurt de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. 

Lees verder
MS

Door de ziekte MS kan het zijn dat het gewone bewegen lastig wordt. Om problemen zoals stijfheid en spasticiteit, vermoeidheid en verminderde balans te verbeteren, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. De fysiotherapeut kan u helpen bij het verbeteren van uw spiekracht, conditie en evenwicht en waardoor de zelfstandigheid in het dagelijks leven te bevorderd wordt.

Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Door een Niet Aangeboren Hersenletsel kunnen zich problemen voordoen op het gebied van mobiliteit, communicatie, eten, drinken en persoonlijke verzorging. Het letsel kan ook ernstige handicaps op het gebied van wonen, werken en relaties met zich meebrengen.
Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na een NAH. Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie of aanpassingen wordt doorlopen.

Lees verder
Oedeemtherapie

Lymfoedeem is vochtophoping in de weefsels die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem. Deze storing kan zijn aangeboren maar meestal treedt oedeem echter op na een overbelasting of beschadiging van de lymfvaten of lymfklieren. Bij B-Fysic worden er verschillende behandelmethodes ingezet om uw klachten te verminderen. 

Lees verder
Parkinson

De ziekte van Parkinson is een aandoening waarbij zenuwcellen versneld afsterven in een bepaald hersengebied. Parkinson heeft twee soorten kenmerken: problemen met het bewegen (zoals moeite met lopen) en andere problemen, zoals stemmingswisselingen of problemen met slapen. Bewegen en in beweging blijven is voor de Parkinson patiënt van het grootste belang. De fysiotherapeuten van B-Fysic ondersteunen u met uw specifieke klachten.

Lees verder
Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een lange lijst aan aandoeningen aan het lichaam die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Onder Reuma vallen o.a. artrose, jicht, onstekingsreuma, osteoperose en weke delen reuma. U kunt reuma vaak herkennen aan klachten zoals stijfheid, pijn, vermoeidheid en moeite met bewegen. Fysiotherapie kan bij reuma uitkomst bieden. De fysiotherapeut brengt uw klachten in kaart en zal aan de hand hiervan een behandeltraject voor u opstellen. 

Lees verder
Sporten onder begeleiding

Sporten onder begeleiding bij B-Fysic is een verantwoorde manier om uw gezondheid te bevorderen en op peil te houden. Onder begeleiding van specialisten gaat u aan de slag met op u afgestemde fitnessprogramma’s. Onze beweegagogen en therapeuten bieden u uitstekende begeleiding met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met uw doelen en wat in uw persoonlijke situatie van belang is. Ook wanneer u een eventuele beperking (lichamelijk of verstandelijk) heeft kunt u veilig komen sporten bij B-Fysic. 

Lees verder
Tens

Bij B-Fysic is het mogelijk een therapie te volgen met een zogeheten TENS apparaat. Dit apparaat kan bij allerlei soorten pijn verlichting bieden. Heeft u last van (chronische) pijn? Misschien is een behandeling met TENS iets voor u.  

Lees verder
Valpreventie

Door een gladde stoep, rommel op de trap maar vooral door een verminderde vitaliteit. B-Fysic Fysiotherapie biedt valpreventie lessen om uw kans op een val te verminderen! Op alle zaken die een rol kunnen spelen bij valrisico kunnen onze therapeuten een uitgebreide controle doen. We komen bij u thuis om uw woonsituatie te bekijken en uw dagelijkse activiteiten in kaart te brengen. Naar aanleiding hiervan wordt bekeken wat er nodig is om de kans op vallen te verkleinen

Verder lezen

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken via MijnZorgtoegang. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.