Nekklachten

 

Nekklachten kunnen erg hinderlijk zijn. Soms is het lastig om de dagelijkse dingen normaal te doen. 

In Nederland komt dit erg veel voor. Ongeveer 2 op de 3 mensen heeft in het leven wel eens last van nekklachten. Gewone nekpijn kan plotseling ontstaan of meer geleidelijk. Bij hevige nekpijn zijn bepaalde houdingen en bewegingen soms niet meer mogelijk. De pijn kan samengaan met een stijf gevoel of uitstralen naar het hoofd, schouder of arm. 

Oorzaken van nekklachten 

Hoe nekklachten ontstaat is niet altijd duidelijk. Mogelijk komt het door spanningen, overbelasting, een verkeerde beweging of een verkeerde houding. Ook na een val of stoot, bijvoorbeeld bij sporten, kan de nek pijn doen. Meestal is er geen duidelijke oorzaak en zijn de klachten binnen een aantal weken weer weg. Bij sommige mensen duren de klachten langer dan 6 maanden. We noemen dat chronische nekpijn. 

Wat te doen? 

Bij gewone nekpijn, zonder een duidelijke oorzaak is het belangrijk om te bewegen en de dagelijkse bezigheden voort te zetten, ook al heeft u pijn. Om de nekpijn te verminderen kunt u een aantal oefeningen doen:   

  • Buig uw hoofd bijvoorbeeld tien keer naar voren en naar achteren. 
  • Probeer dan links over uw schouder naar achteren te kijken en dan rechts. 
  • Beweeg daarna uw linker oor naar uw linker schouder en dan uw rechter oor naar uw rechter schouder. 
  • Herhaal dat ook tien keer en doe het twee keer per dag.

Behandeling van nekklachten

Bij nekklachten is het goed om een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Bij B-Fysic werken fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in de behandeling van nekklachten. Afhankelijk van de ernst en hevigheid van uw pijn gaan we aan de slag met een persoonlijk behandelplan. Zo zorgen we ervoor dat u snel en blijvend herstelt. 

Zorgplan nekpijn 

Bij B-Fysic werken we met een speciaal zorgplan voor nekpijn. Dit is een behandeltraject dat is ontwikkeld in samenwerking met experts rondom nekpijn. Meer dan 30.000 mensen zijn al met dit zorgplan behandeld, met zeer goede resultaten. 91% van de behandelde patiënten spreekt over een grote verbetering of volledig herstel. 96% van de behandelde patiënten is zeer tevreden over het zorgplan.
Informeer bij één van onze medewerkers wat we voor u kunnen betekenen.

Lees hier wat het Zorgplan Nekpijn verder inhoudt.

Heeft u vragen over nekklachten?
Ik help u graag verder!

Ook deze klachten behandelen wij

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt