Brief aan de cliënt – Coronamaatregelen

Door:
In: Nieuws

Veldhoven, 15 juli 2020

Beste cliënt,

Het coronavirus, COVID-19, heeft onze dagelijkse gang van zaken flink veranderd. Het is en blijft een zoektocht voor iedereen in onze samenleving hoe we op een veilige en verantwoorde manier de situatie zo veel mogelijk onder controle kunnen krijgen.

Als paramedisch zorgverlener zijn wij in nauw overleg met experts en volgen de landelijke richtlijnen bij iedere beslissing die we nemen. Ons beleid is altijd afgestemd op adviezen van Stichting Keurmerk Fysiotherapie, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) in samenspraak met VWS en het RIVM.

Fysio- en ergotherapiebehandeling met 1,5 meter regel en hygiënemaatregelen
De reguliere fysiotherapie en ergotherapie behandelingen zijn weer zoals vanouds opgestart. Hierbij worden hygiënemaatregelen en 1,5 meter regels gehanteerd.  Wij benadrukken het belang van het laten behandelen van uw klachten, zodat het risico op meer pijn en beperkingen in uw dagelijks leven verkleind wordt. Wij streven er altijd naar om u zo snel mogelijk met uw klachten te helpen.

Om u en onze therapeuten zo goed mogelijk te beschermen, nemen wij extra maatregelen om risico’s op besmetting te verkleinen. De inrichting van alle B-Fysic locaties zijn aangepast op de 1,5 meter regel. De roosters van de therapeuten worden zo gepland dat er zo min mogelijk cliënten aanwezig zijn in de wachtruimtes en oefenzalen. Op de locaties worden strikte hygiënemaatregelen toegepast. Kwetsbare cliënten worden zo veel mogelijk thuis behandeld. Daarnaast beschikken onze therapeuten over persoonlijke beschermingsmiddelen zoals latex handschoenen en mondkapjes.

Cliënten met coronasymptomen zoals neusverkouden, hoesten, benauwdheid of koorts krijgen geen therapie op de locaties, maar voor hen worden andere vormen van therapie gezocht.

Voor cliënten die herstellen na een COVID-19 besmetting beschikt B-Fysic over speciaal geschoolde fysio- en ergotherapeuten die samen met diëtisten en psychologen een behandeling kunnen bieden.

Onze fitness is weer geopend
Sinds 1 juli zijn we ook weer in de gelegenheid gebruik te maken van onze fitnessfaciliteiten. Wij werken met reserveringen en extra veiligheidsmaatregelen zodat u op een verantwoorde manier kan komen sporten. Onze beweegspecialisten staan onverminderd voor u klaar om u hierbij te begeleiden.

Met gepaste voorzichtigheid op weg naar reguliere fysio- en ergotherapeutische zorg
Mocht u op dit moment klachten hebben, neem dan contact met ons op. Wij zoeken voor u de meest veilige en effectieve manier om u te ondersteunen in uw herstel. We hanteren alle mogelijke veiligheidsmaatregelen uiterst zorgvuldig.

Ten slotte hopen we dat u gezond blijft en wensen u veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Met vriendelijke groet,

Frank Beelen en Tim van Beers
Directie B-Fysic

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt