Schrijfprobleem kinderen, de kinderfysiotherapeut helpt!

Door:
In: Nieuws

Heeft uw kind last van schrijfproblemen?

Neem contact op met de kinderfysiotherapeut!

“Veel kinderen schrijven slecht leesbaar of kunnen het niet lang genoeg volhouden, krijgen pijn bij het schrijven of worden er moe van” aldus Anneloes Overvelde, handschriftdeskundige. In het jeugdjournaal van 17 mei wordt aandacht besteedt aan de schrijfproblemen bij kinderen op het basisonderwijs. De digitalisering, kwaliteit van het schrijfonderwijs en het vele thuiswerken heeft gezorgd voor een toename van schrijfproblemen bij kinderen.

Is schrijven nog wel belangrijk in dit digitale tijdperk? JA heel belangrijk.

Goed schrijven draagt bij aan de cognitieve ontwikkeling en het is ondersteunend bij de vakken taal en rekenen. Zelfs je geheugen werkt beter bij goed schrijven.

De kinderfysiotherapeut is de specialist in bewegen en kan uw kind helpen wanneer het schrijfproblemen heeft, zoals onduidelijk/niet leesbaar schrijven, pijn bij het schrijven of vermoeidheid bij schrijven. Na een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de schrijfproblemen, wordt een behandelplan opgesteld.

Denkt u, dat uw kind voor het begin van het nieuwe schooljaar wel hulp kan gebruiken bij het schrijven om zo met een frisse start het nieuwe jaar in te gaan? Neem dan contact op met één van onze kinderfysiotherapeuten.

Regio Eindhoven: Bel naar 085-2104910 of mail naar vraag@b-fysic.nl 
Regio Asten: Bel naar 0493 692 510 of mail naar vraagcampanula@b-fysic.nl 
Regio LeerdamBel naar 0345 614745 of mail naar vraaghensens@b-fysic.nl 

Klik op onderstaande link voor het item van het jeugdjournaal:

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2381152-alle-basisschoolleerlingen-moeten-een-schrijftoets-maken.html

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt