Oedeemtherapie

Oedeemtherapie wordt ingezet bij  klachten aan een (lymf) oedeem. Een lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie bij u in de buurt.

Wat is oedeemtherapie?

De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoerend systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid.

Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als er een stabiele situatie wordt bereikt kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om het de situatie stabiel te houden.

Waarvoor is oedeemtherapie geschikt?

Oedeemtherapie is voor mensen met een aangeboren oedeem of een oedeem die ontstaat na een operatie, bestraling, spataderen of een ongeval, waardoor het gebied rondom de lymfevaten is beschadigd. U kunt baat hebben bij oedeemtherapie in de onderstaande gevallen:

  • voor en na operaties en/of bestraling
  • bij kneuzingen
  • behandeling van littekens
  • Verlichting van spataderen
  • verbeteren van stuwingklachten bij zwangerschap

Heeft u vragen over Oedeemtherapie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt