Oncologische revalidatie

Heeft u een behandeling tegen kanker ondergaan? Dan helpt oncologische revalidatie u om uw kracht en conditie weer op te bouwen.

Zorg na kanker

De diagnose kanker heeft een ingrijpend effect op je leven. Niet alleen emotioneel maar ook fysiek gebeurt er veel met je lichaam. De conditie en spierkracht worden aanzienlijk verminderd. U kunt zich vermoeid en zwak voelen. Juist dan is het belangrijk om met professionele begeleiding te werken aan uw fysieke gesteldheid.

Wat is Oncologische revalidatie:

Oncologische revalidatie helpt u om uw kracht en conditie weer op te bouwen. B-Fysic heeft gespecialiseerde therapeuten die met u een uitgebalanceerd trainingsprogramma opstellen.  Revalideren is een combinatie van behandelen en begeleiden. Behandeling van bijvoorbeeld vochtophoping en de gevolgen van chemotherapie. Een goed begeleid persoonlijk revalidatieprogramma, afgestemd met uw behandelend arts, helpt u om weer te herstellen naar uw oude niveau en om te leren gaan met eventuele beperkingen die de ziekte met zich meebrengt.

Wat kan oncologische revalidatie voor u betekenen:

  • Verbeteren van uw conditie
  • Beter omgaan met stress
  • Hoe uw werk weer op te pakken
  • Meer inzicht in gezonde voeding
  • Vinden van evenwicht
  • Betere kwaliteit van leven.

Duurzame resultaten en Verder in Balans

Het is belangrijk om na het programma uw niveau vast te houden. B-Fysic biedt u na de oncologische revalidatie sportprogramma’s om u op niveau te houden. Wanneer u het revalidatieprogramma heeft afgesloten helpt het programma “Verder in Balans” u om uw kracht en conditie te behouden en versterken. De trainingen vinden plaats in groepsverband met de nadruk op een ontspannen sfeer. Verder in Balans is een initiatief van Inloophuis de Eik en B-Fysic.

Oedeemtherapie

Wanneer u last heeft van een abnormale ophoping van vocht in het lichaam kan Oedeemtherapie een uitkomst zijn. U leest hierover meer op deze pagina. 

Heeft u vragen over Oncologische revalidatie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt