• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

B-Fysic neemt Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers over


Sinds 1 januari 2023 is Centrum voor Fysiotherapie Ramaekers aan de Walburgpassage 24 in Weert officieel onderdeel van B-Fysic en Fysiogroep Nederland. De afgelopen maanden konden medewerkers en klanten al wennen aan de overname en sinds 1 juni is ook aan de buitenkant van het pand zichtbaar dat B-Fysic Weert een feit is.

Stap vooruit

Voor Liesbeth van den Dungen en André Ramaekers was het een logische stap om hun praktijk in Weert over te dragen aan B-Fysic. In 2021 deden zij hetzelfde al met hun Medisch Beweegcentrum in Budel. Na tientallen jaren hard werken werd het tijd om een stapje terug te doen. Voor henzelf, maar niet zozeer voor hun medewerkers en klanten. Die gaan er met de overname door B-Fysic namelijk allerminst op achteruit, aldus de voormalige eigenaren van de fysiotherapiepraktijk aan de Walburgpassage: “Medewerkers die altijd gewoon onderdeel van ons team zijn geweest gaan dadelijk kansen krijgen om zich binnen B-Fysic verder te ontwikkelen. Het is een groot bedrijf, dat hen meer doorgroeimogelijkheden biedt.”

Vertrouwde gezichten

Ondertussen is het gezicht van de praktijk niet veranderd. Dezelfde medewerkers staan hun patiënten met minstens net zo veel enthousiasme en deskundigheid te woord. Zo mogelijk zelfs nog meer, want binnen B-Fysic treffen ze veel collega’s met dezelfde kennis. “Die zoeken elkaar op, hebben onderling ook overleg. Dat geldt voor alle specialisaties, die daardoor alleen maar sterker worden.”, aldus regiomanager Judith van Elst van B-Fysic

Dat maakt B-Fysic Weert dan ook uniek: de praktijk is zeer gespecialiseerd in diverse chronische aandoeningen zoals MS, Parkinson of COPD. Er zijn maar weinig fysiotherapiepraktijken die vrijwel alle specialisaties in huis hebben en zo gericht werken. André: “35 jaar geleden deden wij echt alles. Nu doet ieder van ons nog maar een fractie daarvan, maar zijn we stuk voor stuk wel echt heel goed in dat wat we doen.”

Kwaliteitskeurmerk

Niet voor niets is de praktijk aan de Walburgpassage al jarenlang een PlusPraktijk. Dit stempel krijgt een fysiotherapiepraktijk alleen als deze voldoet aan strenge kwaliteitseisen die betrekking hebben op onder andere de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het in kaart brengen van klachten en het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken.

Ook B-Fysic hecht grote waarde aan kwaliteit: zo worden er tweejaarlijks audits gedaan om aan te tonen dat aangesloten praktijken voldoen aan de gestelde eisen. “Op die manier waarborg je kwaliteit. Er zijn praktijken die daar niet voor kiezen, maar het is wel het handelsmerk van B-Fysic en van heel Fysiogroep Nederland. Dat is dan ook de reden waarom het zo goed klikt tussen ons: omdat die lijn bij onze lijn past.”

Voor Liesbeth en André is het een verademing. Zij kunnen de eindverantwoordelijkheid uit handen geven, terwijl de kwaliteit van hun praktijk gewaarborgd blijft. Het beste voor hun klanten, voor hun medewerkers en voor henzelf.

 

Bron: https://www.weertdegekste.nl/2023/06/b-fysic-neemt-centrum-voor-fysiotherapie-ramaekers-over/