• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Ervaringsverhaal Zion voorkeurshouding

"Jordy wijst mij op de positieve stappen die Zion maakt." 


Geplaatst op 20-11-2023

Op het moment van schrijven is Zion bijna 7 maanden oud, maar de eerste ontmoeting met kinderfysiotherapeut Jordy Verwijk was toen Zion 3 maanden oud was. Zion werd doorverwezen naar een kinderfysiotherapeut door het consultatiebureau vanwege een voorkeurshouding en afplatting van zijn hoofd.

Een voorkeurshouding is wanneer een baby veel tijd met het hoofd naar één kant is toegedraaid. Dit kan o.a. een afplatting van het hoofd veroorzaken. Susan, de moeder van Zion, vertelt over haar ervaring met de behandeling van haar baby Zion door kinderfysiotherapeut Jordy. 

Kun je ons vertellen hoe de behandelingen voor Zion is verlopen?

Zeker, de behandelingen worden bij ons thuis uitgevoerd, wat echt handig is voor mij als moeder en ook in het belang van Zion. Hij voelt zich duidelijk op zijn gemak in zijn vertrouwde omgeving.

Hoe ervaar je zelf de behandelmomenten?

Wat ik heel fijn vind, is de uitleg die Jordy geeft voordat hij met de behandeling begint. Hij neemt de tijd om duidelijk uit te leggen wat hij van plan is te doen, waar hij specifiek op gaat letten, en waarom bepaalde aspecten van de behandeling belangrijk zijn. Dit geeft mij als moeder het gevoel betrokken te zijn bij de behandeling en geeft me meer inzicht en kennis over de voorkeurshouding en afplatting. Daarnaast hecht ik ook veel waarde aan de manier waarop Jordy mij ook bevestigd wat er goed gaat. Jordy wijst me op de positieve stappen die Zion doormaakt. Deze bevestiging geeft me als moeder zelfvertrouwen, het gevoel dat ik dingen goed doe en dat mijn inspanningen effect hebben.

Speel jij zelf een rol in de behandeling van Zion?

Naast de behandelmomenten met Jordy krijg ik praktische oefeningen en adviezen om de voorkeurshouding van Zion te verminderen en zijn motorische ontwikkeling te stimuleren. Deze oefeningen zijn gemakkelijk in de dagelijkse handelingen te integreren, waardoor het eenvoudig is om ze uit te voeren. Het stelt mij in staat om actief bij te dragen aan de voortgang van Zion.

Wat zijn de resultaten van de behandelingen tot nu toe?

Dankzij de behandelingen zijn de voorkeurshouding en afplatting van Zion al sterk verminderd. Het is echt merkbaar hoeveel vooruitgang hij heeft geboekt.