• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Bewezen effectief

Wat is het schrijf / teken niveau van uw kind?

Een belangrijk onderdeel van de fijne motoriek bij kinderen is het tekenen en schrijven. Vraagt u zich wel een af hoe uw kind het kleuren en/of schrijven afgaat? 

Onze kinderfysiotherapeuten willen u graag voorzien van een gratis en vrijblijvend advies. Doormiddel van een aantal opdrachten die deel uitmaken van een Quickscan die de kinderfysiotherapeuten normaal uitvoeren bij hun patiënten, kunnen zij een goed beeld vormen van het niveau van uw kind. Op basis van deze uitkomst kan de therapeut ook een advies geven indien het nodig is om nog wat extra te oefenen of dat een afspraak bij de kinderfysio van toegevoegde waarde zou zijn. 

Hieronder leggen we u graag uit hoe u deze Quickscan bij uw kind kan afnemen. 

Quickscan kinderen groep 2

Print de volgende bijlage uit: Quickscan Kleurplaat

Instructie:

 1. ‘Schrijf je naam naast de zon.’
 2. ‘Kleur de rondjes van de vis zo netjes mogelijk in.’
 3. ‘Teken een gezichtje in de zon.’
 4. ‘Kleur met de potloden die je thuis ook gebruikt.’

De afname duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Heeft uw kind de quickscan afgerond? Maak dan een scan of duidelijke foto van de kleurplaat en mail deze naar ivdbroek@b-fysic.nl

Doe dit onder vermelding van de leeftijd van uw kind en in welke groep deze zit. U ontvangt dan binnen enkele dagen een vrijblijvend advies. 

Quickscan kinderen groep 3 tot 8 

Print de volgende bijlages uit: Quickscan Werkblad en Quickscan overschrijftekst 

Instructie:

 1. Schrijf met het materiaal dat je ook op school gebruikt.
 2. Schrijf je naam en groep op het blaadje.
 3. Schrijf nu het alfabet op in letters, de letters staan al op het voorbeeld. Doe dat zoals je hebt geleerd. Als je niet genoeg ruimte hebt, schrijf je er onder verder. Een foutje maken is niet erg. Streep het door en werk gewoon verder. Je gum blijft in het laatje.
 4. Schrijf nu de dubbelklanken op.
 5. Schrijf nu de cijfers van 1 tot 10 op.
 6. Draai je blaadje om, we gaan op de achterkant schrijven. We gaan 5 minuten de tekst overschrijven. Begin bovenaan bij 'Jan is bij oom’ en begin elke nieuwe zin op een nieuwe regel, zoals in het voorbeeld.
 7. Schrijf zoals je altijd schrijft: in je eigen tempo, dus niet sneller of langzamer dan anders. Het is veel tekst wat je niet in 5 minuten af kunt krijgen.

Heeft uw kind de quickscan afgerond? Maak dan een scan of duidelijke foto van het werkblad en mail deze naar ivdbroek@b-fysic.nl

Doe dit onder vermelding van de leeftijd van uw kind en in welke groep deze zit. U ontvangt dan binnen enkele dagen een vrijblijvend advies.