• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Particuliere tarieven 2023

 

De particuliere tarieven van 2023 zijn bekend. We hebben ze overzichtelijk voor u op onze tariefpagina gezet. 

Particuliere tarieven worden gedeclareerd wanneer u geen recht (meer) heeft op vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Deze tarieven wijken af van de tarieven die door de zorgverzekering in rekening worden gebracht. 

Klik op onderstaande knop om de tarieven voor 2023 te bekijken.

Tarieven

Twijfelt u nog of u voor komend jaar een aanvullende zorgverzerking wilt afsluiten? Wij zetten hieronder de voor- en nadelen voor u op een rijtje op basis van drie invloedrijke factoren: geld, risico's en zelfredzaamheid. 

 

Geld: 
Misschien wel de belangrijkste reden om wel of geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Zorg die niet standaard vanuit de basisverzekering wordt vergoed - zoals fysiotherapie - kost geld. Fysiotherapie wordt alleen onder bepaalde voorwaarden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de basisverzekering.
Lees hierover meer op deze pagina onder Fysiotherapie & de Zorgverzekering

Voldoet u niet aan de voorwaarden die uw basisverzekering stelt en wilt u toch fysiotherapie, dan moet u de behandeling volledig zelf betalen. De behandeltarieven zijn hoger als u geen aanvullende verzekering hebt. Via uw aanvullende zorgverzekering profiteert u van de afspraken die wij met zorgverzekeraars hebben gemaakt. In 2023 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.
Daarintegen betaalt u een extra bedrag voor een aanvullende verzekering boven op de verplichte basisverzekering, en dus zijn de maandelijkse lasten lager wanneer geen aanvullende verzekering afsluit. Heeft u toch fysiotherapie of andere zorg nodig, dan bent u op jaarbasis waarschijnlijk duurder uit dan wanneer u wel een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Daarnaast kan fysiotherapie duurdere zorg, zoals een operatie, voorkomen. En, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, gaat een beroep op de aanvullende verzekering niet ten koste van uw eigen risico. 

Risico's:
De keuze om wel of geen aanvullende zorgverzekering af te sluiten hangt af van de (gezondheids)risico's die u loopt. Verwacht u dat u het komende jaar aanvullende zorg zoals fysiotherapie nodig gaat hebben of acht u die kans klein? Als u gezond bent, bent u misschien geneigd om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Toch loopt u ook dan risico op klachten in het bewegingsapparaat. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een actieve leefstijl zoals sporters. Bewegen is gezond, maar vergroot ook het risico op blessures.

Een goede risicoanalyse is nodig om bewust te kiezen voor een zorgverzekering die bij u past. Kijk daarbij niet alleen naar uw huidige gezondheid om in te schatten hoeveel risico u loopt, maar ook naar uw leeftijd, leefstijl en dag invulling.

Zelfredzaamheid:

De waarde die u hecht aan zelfstandigheid pleit zowel voor als tegen een aanvullende zorgverzekering. U kunt zelf veel doen om gezondheidsklachten te voorkomen. Op internet is van alles te lezen over een gezonde leefstijl. Krijgt u toch klachten? Dan heeft u niet altijd zorg nodig. Bij een blessure of andere klachten aan het bewegingsapparaat zijn er allerlei oefeningen te vinden die u zelfstandig kunt doen. Zelfredzaamheid en vertrouwen in het eigen herstelvermogen kan een reden zijn om geen aanvullende verzekering af te sluiten.
Tegelijkertijd kan zelfredzaamheid een reden zijn om wel een aanvullende verzekering af te sluiten. Ondanks uw klachten wilt u bijvoorbeeld snel weer aan het werk of op vakantie en niet afhankelijk zijn van familie of mantelzorg. Professionele zorg zoals fysiotherapie kan uw herstel aantoonbaar bevorderen, waardoor u sneller zelfstandig kunt functioneren.

Dus, wel of geen aanvullende verzekering?

Belangrijk is dat u bewust nadenkt over een zorgverzekering die bij uw situatie past.
Weeg uw budget, gezondheidsrisico's en mate van zelfredzaamheid hierin mee. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is geen absolute noodzaak, maar wel verstandig. Ieder mens loopt in meer of mindere mate risico op blessures of andere (pijn)klachten in spieren of gewrichten. Omdat fysiotherapie meestal niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, bespaart een aanvullende verzekering u op termijn geld, zorgen en frustratie.
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zorg dan dat u in elk geval vóór 1 februari 2023 en nieuwe basisverzekering afsluit. Deze geldt dan met terugwerkende kracht
vanaf 1 januari van dat jaar. Daarmee voorkomt u een boete. Stapt u voor uw aanvullende verzekering over naar een andere verzekeraar? Dan moet u misschien een medische
verklaring of gezondheidsverklaring invullen. Houd er rekening mee dat een verzekeraar u op basis van die verklaring mag weigeren. Vraag daarom de nieuwe aanvullende verzekering ruim vóór 1 januari aan. B-Fysic heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Daardoor worden behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering zonder omwegen vergoed.

Vragen?
Mocht u toch nog vragen hebben over de aanvullende verzekering? Op www.defysiotherapeut.com vindt u meer informatie over (aanvullingde) verzekeringen en de dekkingen voor fysiotherapie. Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. B-Fysic kan altijd met u meedenken, maar wij kunnen u niet van sluitend advies voorzien aangaande uw zorgverzekering.