• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Wereld Kankerdag


Op 4 februari vindt de jaarlijkse Wereld Kankerdag plaats. Op deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact bij kanker. In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen direct of indirect te maken met deze vreselijke ziekte. Bij B-Fysic weten we dat kanker een ingrijpend effect kan hebben op uw leven en het leven van uw naasten. Onze oncologische fysiotherapeuten kunnen u begeleiden om de draad weer op te pakken wanneer u fysieke klachten ervaart tijdens of na uw behandeling.

Wereld kankerdag bij Expertisecentrum Oncologie

Op 4 februari 2023 zal B-Fysic aanwezig zijn op het Wereld Kankerdag evenement van Expertisecentrum Oncologie. Op deze dag kunnen patiënten, naasten en verwijzers terecht voor lezingen, een informatiemarkt en workshops. U vind meer informatie over dit evenement op Facebook of LinkedIn.

Oncologie Fysiotherapie: Zorg tijdens of na kanker

De diagnose kanker heeft een ingrijpend effect op het leven. Niet alleen emotioneel maar ook fysiek gebeurt er veel met uw lichaam. Uw conditie en spierkracht kunnen aanzienlijk verminderen. U kunt zich vermoeid en zwak voelen. Juist dan is het belangrijk om met professionele begeleiding te werken aan de fysieke gesteldheid.

Onze oncologie fysiotherapeut en oedeemtherapeut richten zich specifiek op het behandelen van patiënten met of na kanker. Door de aandoening zelf of door medische behandelingen voor kanker kunt u problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, hobby’s en werk. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door pijn, oedeemvorming, verminderde spierkracht, verminderde conditie, vermoeidheid en/of spanningsklachten.

Door kennis te hebben van problemen en bijwerkingen die kunnen ontstaan als gevolg van chemotherapie, bestraling, operatie, immuuntherapie, hormoontherapie en/of doelgerichte therapie, kan de oncologie fysiotherapeut u gericht en veilig behandelen. In alle fasen van de ziekte (curatieve, palliatieve of terminale fase) kan geholpen worden om problemen aan te pakken en waar mogelijk te verhelpen.

Oncologische revalidatie

Vermoeidheid en vermindering van de algehele spierkracht en conditie komt veel voor tijdens of na de behandeling van kanker. Oncologische revalidatie helpt u om een nieuwe balans te vinden door onder andere uw kracht en conditie weer op te bouwen en de vermoeidheid te verminderen. De oncologie fysiotherapeut stelt samen met u een uitgebalanceerd trainingsprogramma op.     

Wat kan oncologische revalidatie voor u betekenen:

  • Verbeteren van uw conditie
  • Omgaan met vermoeidheid
  • Omgaan met grenzen
  • Terugkrijgen van het zelfvertrouwen
  • Meer inzicht in gezonde voeding
  • Verbeteren van de levensstijl
  • Verbeteren van de kwaliteit van leven

Het is belangrijk om na het programma uw niveau vast te houden. B-Fysic biedt na de oncologische revalidatie sportprogramma’s aan om u op niveau te houden. Wanneer u het revalidatieprogramma hebt afgesloten, helpt het programma “Verder in Balans” u om uw kracht en conditie te behouden. De trainingen vinden plaats in individueel- of in groepsverband in een ontspannen sfeer. Verder in Balans is een initiatief van Inloophuis de Eik en B-Fysic.

U leest meer over de mogelijkheden van bewegen na kanker op deze pagina: Herstellen na kanker, Covid-19 & hartziekten

Oedeemtherapie

Wanneer u last heeft van een abnormale ophoping van vocht in het lichaam kan Oedeemtherapie een uitkomst zijn. U leest hierover meer op deze pagina.

FyNeOn:

B-Fysic is lid van het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn), een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten, gespecialiseerd in de oncologie, die samen streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte. U leest hierover meer op deze pagina: www.fyneon.nl