Schouderklachten

Schouderpijn komt veel voor. De schouder is een complex gewricht waardoor hij vrij gevoelig is voor blessures en klachten. Schouderklachten beginnen met een lichte pijn bij een bepaalde beweging, maar kunnen zich al snel ontwikkelen tot een hardnekkige en pijnlijke schouderblessure. Bij sporters komt schouderpijn vaak voor bij aanvang van een seizoen / trainingsperiode maar zeker ook aan het eind van het seizoen. 

Oorzaken van schouderpijn 

De oorzaak van schouderpijn is niet altijd duidelijk, schouderpijn ontstaat namelijk door een combinatie van factoren. Pijn in de schouder kan plotseling of geleidelijk ontstaan. De schouderpijn kan uw dagelijkse bezigheden en werk belemmeren. Ook schouderpijn tijdens het slapen kan de nachtrust belemmeren. Voorkomende oorzaken kunnen zijn; een verkeerde houding of beweging, overbelasting, verkeerde opbouw van belasting, werkdruk of stress. 

Wat te doen? 

Voor het voorkomen van schouderpijn is het belangrijk om de schouder beheerst te bewegen. Hier zijn verschillende oefeningen voor. Door de beweging hou je het gewricht en de spieren soepel. Let er altijd wel op dat je niet te ver doorzwaai en de schouder en spieren verrekt. Wanneer je last hebt van (beginnende) schouderpijn is het raadzaam om contact op te nemen met de fysiotherapeut.  

Zorgplan Schouderpijn

Bij B-Fysic werken we met een speciaal zorgplan voor schouderpijn. Dit is een behandeltraject dat is ontwikkeld in samenwerking met experts rondom schouderpijn. Meer dan 6.000 mensen zijn al met dit zorgplan behandeld, met zeer goede resultaten. 85% van de behandelde patiënten spreekt van een grote verbetering of volledig herstel. 92% van de behandelde patiënten is zeer tevreden over het zorgplan.
Informeer bij 
één van onze medewerkers wat we voor u kunnen betekenen.

Heeft u vragen over schouderklachten?
Ik help u graag verder!

Ook deze klachten behandelen wij

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt