Waar kunnen we u mee helpen ?

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Met u het juiste hulpmiddel uitzoeken voor uw beperking is een belangrijk onderdeel van het werk van de ergotherapeut. Heeft u problemen om goed te functioneren in uw dagelijkse leven dan is een afspraak met een ergotherapeut misschien zinvol. Samen met u wordt in uw thuissituatie gekeken hoe hulpmiddelen uw dagelijks handelen kunnen vereenvoudigen.

Valpreventie

Valpreventie

De oorzaken van vallen in huis zijn meestal heel alledaags. Op alle zaken die een rol kunnen spelen bij valrisico kan onze ergotherapeut een uitgebreide controle doen. Ze komt dan bij u thuis om vragen door te nemen en uw woonsituatie te bekijken. U zult een aantal adviezen krijgen over dingen aanpassen die betrekking hebben op het veilig maken van uw woning en, indien nodig, het gebruik van hulpmiddelen. Het doel is dat u zich weer vertrouwd binnens-en buitenshuis kunt verplaatsen en om het risico op vallen te verlagen.

Ergo gewrichtsbescherming

Gewrichtsbescherming

Wanneer de gewrichten in uw hand (zoals vingerkootjes, pols of elleboog) pijn doen dan kan dat heel lastig zijn voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. U kunt maatregelen nemen die ervoor zorgen dat de pijn minder wordt, doordat het gewricht meer ontlast wordt. Onze ergotherapeuten kunnen praktische tips geven om pijnklachten te verminderen bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Ook kunnen zij meedenken welke kleine aanpassingen verlichting kunnen brengen. Onze ergotherapeut helpt u bij het uitproberen en aanschaffen van deze hulpmiddelen.

Parkinson

In balans

Neemt u teveel hooi op uw vork of kosten gewone dagelijkse dingen zoveel energie dat er geen tijd overblijft voor gewone dingen?
Dan is de balans tussen wat u doet en wat u kunt verstoord. Dit kan allerlei redenen hebben. Maar hoe komt u weer in balans? Ergotherapie kan u hierbij ondersteunen. Onze ergotherapeuten hebben kennis van verschillende ziektebeelden en zijn gespecialiseerd in het leren omgaan met klachten zoals chronische vermoeidheid of chronische pijn. Zij kunnen u helpen om langzaam uw activiteiten op te bouwen.

Steunkousen

Steunkousen

Is steunkousen aan-en uittrekken een lastige klus voor u en wilt u liever geen hulp van anderen? Er is een groot aanbod aan hulpmiddelen en handigheidjes om steunkousen makkelijker aan te doen. Onze ergotherapeut helpt u graag bij het zoeken naar een geschikte oplossing. Ze komt bij u thuis en samen kijkt u welk hulpmiddel voor u het makkelijkst is. Zij helpt u ook bij het aanschaffen van uw eigen hulpmiddel.
U kunt in uw polisvoorwaarden kijken of het hulpmiddel wordt vergoed door de zorgverzekering. Wij kunnen u hierin adviseren.

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt