Waar kunnen we u mee helpen ?

Gewrichtsklachten

Schouder en nekklachten zijn hardnekkig en verdienen een goede begeleiding. Fysiotherapie kan u goed helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. bv. Een stijf of zwaar gevoel in rug of nek, pijn- of irritatieklachten bij bovenhandse bewegingen, duizeligheid, coördinatieproblemen, hoofdpijn, een vastzittende schouder of na een operatie aan uw schouder.

Heeft u pijn aan uw knie of kunt u uw knie niet meer (zonder pijn of stijfheid) strekken, dan kan de fysiotherapeut uitkomst bieden. Kenmerken voor een blessure aan de knie kunnen zijn, een knappend geluid of gevoel, de knie wordt snel dik of zwelt snel op, staan op de knie doet pijn en kan (bijna) niet of de knie voelt instabiel aan.

Klachten in  het bekkengebied

Problemen in het bekkengebied kunnen zich uiten in de vorm van ongewild urineverlies, veel te vaak naar het toilet moeten, pijn in de onderbuik, pijn bij het stuitje of schaambeen of seksuele problemen.

De bekkenfysiotherapeut is, via een aanvullende opleiding, gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug.

Rugklachten

Rugpijn kunnen we bij B-Fysic snel en deskundig onderzoeken. U kunt terecht met klachten zoals beperkingen of pijn bij bewegen, stijfheid, uitstralingspijn in de benen (zeurend of tintelend gevoel), stekende pijn of stekende pijn in de bil of been of na een operatie aan de rug of wervelkolom.

Parkinson

Als u elke dag de gevolgen van de ziekte van Parkinson ervaart zoals problemen bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Dat is ook het geval als uw conditie minder wordt of als u nek- of schouderklachten heeft. Actief blijven heeft een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met uw hart.

Etalagebenen

Heeft u last van pijnlijke krampen in de spieren van de kuit of het bovenbeen tijdens het lopen en moet u daarom regelmatig rust houden dan kan het zijn dat u last heeft van etalagebenen. Pijn, kramp, vermoeidheid of een zwaar klemmend gevoel in het been bij inspanning, de huidtemperatuur van één voet is duidelijk lager dan van de andere voet of verdikte teennagels (vaak met schimmelinfectie) en vertraagde nagelgroei kunnen symptomen zijn van etalagebenen. Looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut blijkt heel effectief te zijn. U leert u uw coördinatie te verbeteren en u kunt steeds verder lopen zonder pijn.

Revalidatie

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten en wilt u zo snel mogelijk uw sportbeoefening hervatten dan kunt u terecht bij de sportfysiotherapeut.

Omdat de sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt, snapt hij ook hoe u geblesseerd bent geraakt. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema. Dit is enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. De sportfysiotherapeut overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Heeft u een nieuwe heup dan is de juiste begeleiding belangrijk. Het is goed om intensief en vlot na een heupoperatie te starten met oefeningen. De fysiotherapeut kan u hiermee helpen.

Een nieuwe heup is natuurlijk wennen. Zeker in de eerste weken en maanden zal bewegen na een heupoperatie nog vreemd voor u zijn. Daarom werken we niet alleen aan uw looptechniek, beweeglijkheid, spierkracht, stabiliteit en het afbouwen van krukken en/of een rollator, maar ook aan uw zelfvertrouwen.

Kunt u door een longziekte niet goed functioneren dan is longrevalidatie misschien iets voor u. Door het gericht toepassen van verschillende therapeutische elementen kan een aanmerkelijke verbetering van kwaliteit van leven optreden. Bij astma, inspanningsastma, chronische bronchitis en emfyseem kan longrevalidatie een uitkomst bieden.

Heeft u hartklachten dan kan een trainingsprogramma bij de fysiotherapeut  uitkomst bieden. Hartrevalidatie verbetert uw belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal, u leert uw lichamelijke grenzen kennen bij inspanning, angst wordt verminderd, zelfvertrouwen herwonnen en u kunt hartproblemen voorkomen door een nieuwe manier van leven.

Een niet aangeboren hersenletsel kan uw dagelijkse leven en dat van uw partners ernstig beïnvloeden. Er kunnen zich problemen voordoen op het gebied van de mobiliteit, communicatie, eten en drinken en persoonlijke verzorging. Ernstige handicaps kunnen ontstaan onder meer op het gebied van wonen, werk en relatie.

Neurorevalidatie richt op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie of aanpassingen wordt doorlopen.

Heeft u na de behandeling tegen kanker moeite uw leven weer op te pakken. Door vermoeidheid, slechte conditie of omdat u last heeft van angst en somberheid. Dan is Herstel & Balans® iets voor u.

Dit is een revalidatieprogramma voor (ex)kankerpatiënten. De deelnemers worden tijdens het programma door meerdere zorgverleners behandeld. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met afdeling sportgeneeskunde van het Maxima Medisch Centrum. Het programma bestaat uit een module fysieke training en een module psycho-educatie.

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt