Valpreventie

De oorzaken van een val in huis zijn meestal heel alledaags. U stapt met natte voeten op de gladde badkamervloer en glijdt uit. Of u wilt even snel naar beneden omdat daar de telefoon gaat. Haastig lopen, losse spullen op de trap of een gladde traptrede zijn genoeg om een nare val te veroorzaken. 

Voor wie

Senioren die minder vitaal zijn lopen een grotere kans op vallen. Het kan zijn dat chronische ziekten een rol spelen zoals longziekten, hersenletsel, hartfalen of oncologie. Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het leren omgaan met de gevolgen hiervan.  

Wat kunt u van ons verwachten

Onze therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

U kunt altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past. Op een locatie in de buurt of bij u thuis

Vallen voorkomen

Op alle zaken die een rol kunnen spelen bij valrisico kan onze ergotherapeut een uitgebreide controle doen.  

Onze therapeut komt dan bij u thuis om vragen door te nemen en uw woonsituatie te bekijken. Naar aanleiding hiervan wordt bekeken wat er nodig is om de kans op vallen te verkleinen. U zult een aantal adviezen krijgen over dingen aanpassen betreffende het veilig maken van uw woning en, indien nodig, het gebruik van hulpmiddelen. Het uitvoeren van deze adviezen kan ook onder begeleiding van onze ergotherapeut gebeuren. 

Tevens zal de ergotherapeut samen met u alledaagse handelingen/activiteiten onder de loep nemen en adviezen geven over hoe u deze veiliger, met minder valgevaar, kunnen uitvoeren.  

Het doel is om u weer vol zelfvertrouwen binnen-en buitenshuis te kunnen verplaatsen en het risico op vallen te verlagen. 

Tips om vallen te voorkomen

  • Voldoende beweging 
  • Ga voorzichtig staan en zitten als u snel duizelig bent 
  • Let op met geneesmiddelen 
  • Controleer regelmatig uw ogen of bril 
  • Zorg voor een veilige omgeving in huis 
  • Draag goed schoeisel 

Heeft u vragen over Ergotherapie?
Ik help u graag verder!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars:

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt