• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Chronische pijn

Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Daarnaast gaan veel aandoeningen gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis en artrose. Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom), hoofdpijn.

Pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is
Wanneer andere behandelingen weinig effect hebben gehad
Speciaal ontwikkeld programma voor chronische pijn
Informatie aanvragen

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Daarnaast gaan veel aandoeningen gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis en artrose. Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, Prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom), hoofdpijn.

Bij chronische pijn is de directe relatie met weefselschade minder sterk of soms zelfs helemaal verdwenen. Bovendien spelen allerlei negatieve lichamelijke, psychologische en sociale gevolgen een onderhoudende rol. Chronische pijn wordt beïnvloed door de omgeving, gedachten, emoties, verwachtingen, lichamelijke gesteldheid en het gedrag. Het is een multifactorieel probleem, waarbij allerlei factoren bijdragen aan de pijnbeleving, het pijngedrag, de ervaren beperkingen in het dagelijkse functioneren en de verminderde kwaliteit van leven.

Wat kunt u doen aan chronische pijn?

Heeft u langer dan drie maanden pijn en ervaart u problemen in het dagelijks leven waarbij eerdere behandeling geen of weinig effect heeft gehad?
Veel mensen met langdurige klachten zijn in een vicieuze cirkel beland waardoor klachten niet vanzelf over gaan. Gelukkig is uw lichaam, met de zenuwbanen en de hersenen, zeer flexibel en passen ze zich steeds aan veranderende omstandigheden aan. U kunt weer in een opwaartse spiraal komen door te gaan werken aan uw gedrag, gedachten, gevoelens en reacties uit uw omgeving. Bij B-Fysic hebben we een speciaal behandelprogramma ontwikkeld voor chronische pijn: Grip op pijn.

Grip op pijn

Het programma

Bij aanvang van het programma wordt een uitgebreide intake gedaan, een multidisciplinair plan opgesteld en krijgt u een casemanager die het proces bewaakt. De casemanager zorgt ervoor dat u een programma op maat krijg en legt uw voortgang vast met behulp van testen en evaluaties.

Tijdens het programma gaat u o.a. aan de slag met:

  • Pijneducatie: uitleg over hoe het lichaam reageert op pijn
  • Graded activity/exposure: opbouwen van conditie, kracht en flexibiliteit
  • Leefstijladvies: tips over voeding, slapen en beweging
  • Energiemanagement: ervoor zorgen dat uw batterij opgeladen blijft
  • Ontspanningsoefeningen: door middel van ademhalingstechnieken of mindfulness

Het programma duurt gemiddeld zo'n 4 maanden.

Op verwijzing van de huisarts kan u zich aanmelden voor het programma. 

Patiëntervaring met Grip op Pijn

Ex-Grip op Pijn patiënt Wilma vertelt in het Eindhovens dagblad over haar ervaring met het Grip op Pijn programma. Lees hier haar verhaal: Eindhovens Dagblad. 

Multidisciplinaire inzet

Bij B-Fysic hebben we een groot team met expertise op het gebied van verschillende chronische en complexe pijn. Wij werken nauw samen, vanuit verschillende invalshoeken, wat het programma onderscheid van andere behandelingen gericht op pijn.
Het team bestaat uit:

Verwijzing en vergoeding

U heeft een verwijzing nodig van de huisarts om in aanmerking te komen voor het Grip op pijn programma.
U kunt de tarieven voor fysiotherapie op deze pagina vinden.
Ergotherapie wordt voor 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over het Grip op Pijn programma? Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel ons. 

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken