• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie

Oud worden is fijn, maar door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam niet altijd vanzelfsprekend. Hierdoor kunnen gebreken en beperkingen ontstaan in beweeglijkheid, kracht en evenwicht. Tevens kunt u merken dat de conditie afneemt. B-Fysic kan u hiermee helpen door middel van geriatriefysiotherapie. 

Specialistische zorg rondom het ouder worden
Voor zowel (kwetsbare) ouderen als complexe en meervoudige gezondheidsproblemen
O.a. bij herstel na beroerte, dementie, Parkinson of revalidatie na gebroken heup
Afspraak maken

Wat is geriatriefysiotherapie?

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Dit geldt zowel voor mensen met complexe- en meervoudige gezondheidsproblemen als voor “kwetsbare ouderen” of ouderen met een hoge leeftijd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Dit kan bijvoorbeeld door het informeren over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. 

De geriatriefysiotherapeut is dé specialist bij het ouder worden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Onze geriatriefysiotherapeuten bieden u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo proberen we ervoor te zorgen dat het resultaat van de behandeling blijvend is, ook voor de periode na uw behandeling.

Voor geriatriefysiotherapie kunt u altijd bij B-Fysic terecht. U heeft voor het maken van een afspraak geen verwijzing nodig. Onze medewerkers maken op basis van de door u verstrekte informatie een afspraak, op een locatie bij u in de buurt, met de therapeut die het beste bij uw zorgvraag past.

Waar helpt geriatriefysiotherapeut u mee?

Geriatriefysiotherapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Dit is gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Bij pijnklachten wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt. 

Voor geriatriefysiotherapie kunt u o.a. terecht voor: 

  • Mobiliteitsbeperkingen: moeite met dagelijks bewegen zoals opstaan, gaan zitten, in-en uit bed komen, (trap)lopen, verminderde conditie en/of spierverzwakking na lange immobiliteit.
  • Problemen bij activiteiten in het dagelijkse leven: aan- en uitkleden, wassen, openen van deuren en kranen en huishoudelijke taken.
  • Revalidatie bij neurologische aandoeningen: na een beroerte (CVA), bij dementie, ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS) of hersenletsel na een ongeval of andere aandoening.
  • Revalidatie na een heup- of knieoperatie.
  • Behandeling bij slijtage van gewrichten (artrose), reuma en botontkalking (osteoporose).
  • Loopproblemen, balansproblemen en valgevaar.
  • Advisering bij hulpmiddelen en/of aanpassing leefomgeving.
  • Behandeling na opname in het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum.

Kwetsbare ouderen zijn ouderen die door diverse factoren uit balans dreigen te raken of geraakt zijn ten aanzien van hun zelfredzaamheid, maatschappelijke vaardigheden en communicatieve zelfsturing.” ©NVFG

Expertiseteam Ouderen

Bij B-Fysic hebben we beschikking over het Expertiseteam Ouderen. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg rondom ouder worden en complexe gezondheidsproblemen. In het Expertiseteam Ouderen werken geriatrie fysiotherapeuten en ergotherapeuten intensief samen om vanuit meerdere invalshoeken de uitdagingen aan te gaan. Zo staat uw zorgvraag en begeleiding centraal in de aanpak en zorgen we ervoor dat we de best passende behandeling en begeleiding bieden. Als er hulp nodig is van een andere zorgprofessional, wordt deze door het Expertiseteam ingeschakeld.

Lees hier meer over het Expertiseteam Ouderen

Onze geriatriefysiotherapeuten

Anne van der Velden
Anne van der Velden Geriatriefysiotherapeut
BIG: 39917247704
Floor Mennen
Floor Mennen Geriatrie fysiotherapeut en oedeemtherapeut
BIG: 19924685404

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken