• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Klachten

Hieronder vindt u een lijst met een overzicht van veel voorkomende klachten op alfabetische volgorde. 

Staat uw klacht er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Achillespees

Een achillespeesblessure (tendinopathie) is een vervelende klacht waarbij men last heeft van de pees die van het hielbeen tot aan de kuit loopt. De blessure ontstaat meestal geleidelijk na een lange periode van overbelasting en is een van de meest voorkomende oorzaken van pijn tijdens hardlopen en wandelen.

Lees meer over achillespeesklachten
Artrose

Artrose kan zorgen voor moeite met bewegen en pijnlijke gewrichten. Bij B-Fysic zijn er verschillende behandelmethodes om ervoor te zorgen dat iedereen met artrose toch zo mobiel en pijnvrij mogelijk door het leven kan. Hieronder vindt u meer informatie over artrose en hoe B-Fysic u hiermee kan helpen. 

Lees meer over artrose
Bekkenpijn

Heeft u last van bekkenpijn? Bijvoorbeeld tijdens activiteiten waar u veel beweegt of tijdens een bezoek aan het toilet? B-Fysic heeft een team van bekkenfysiotherapeuten gespecialiseerd op dit gebied. Lees hieronder hoe je bekkenpijn herkent en waarmee wij u kunnen helpen.

Lees meer over bekkenpijn
COPD

Een veelvoorkomende aandoening vanuit de longrevalidatie is COPD. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Diseases (chronische obstructieve longaandoeningen). COPD is een verzamelnaam voor verschillende longaandoeningen waarbij de luchtwegen vernauwd zijn.

Lees meer over COPD
COVID-19

Bent u besmet geweest met het COVID-19 virus en heeft u aanhoudende klachten of bent u aan het herstellen van een ziekenhuis/ Intensive Care (IC) opname? Dan kan het COVID-19 revalidatietraject van B-Fysic uitkomst bieden. Wij beschikken over gespecialiseerde fysiotherapeuten en een breed netwerk van andere disciplines die samen de handen ineen slaan om u te helpen in uw herstel.

Lees meer over COVID-19 revalidatie
CVA / beroerte

B-Fysic’s heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten die helpen bij het herstel van een CVA, beter bekend als beroerte. Mocht u of iemand die u kent op zoek zijn naar informatie en hulp/begeleiding van een fysiotherapeut bent u bij B-Fysic op het juiste adres.

Lees meer over CVA / beroerte
Duizeligheid

Iedereen heeft wel eens duizeligheid ervaren en kan het daarom herkennen. Duizeligheid is een vervelende klacht die verschillende oorzaken kan hebben. Denk aan problemen met het evenwichtsorgaan, als bijwerking van medicijnen of door bloeddrukdaling b.v. bij te snel opstaan. Het komt ook voor in combinatie met nekklachten. Bij bepaalde vormen van duizeligheid kun je een fysiotherapeut raadplegen om je duizeligheid te behandelen.

Lees verder
Enkelverzwikking

Het verzwikken van een enkel overkomt velen van ons wel eens. Wat gelukkig minder vaak voorkomt is dat dit langdurige schade kan opleveren aan uw botten of spieren. Wanneer u denkt dat er schade is ontstaan bij het verzwikken van een enkel kan B-Fysic u hiermee helpen.

Lees meer over een verzwikte enkel
Etalagebenen

Heeft u last van pijnlijke krampen in de spieren van de kuit of het bovenbeen tijdens het lopen en moet u daarom regelmatig rust houden? Dan kan het zijn dat u last heeft van etalagebenen ook wel claudicatio intermittens genoemd.

Lees meer over etalagebenen
Frozen shoulder

Bij een Frozen Shoulder wordt de capsule van bindweefsel dat uw schouder bij elkaar houdt dik en trekt deze strakker rond het gewricht wat de beweging beperkt. Dit wordt ook wel een  adhesieve capsulitis genoemd. 

Lees meer over Frozen Shoulder
Hamstring

Een hamstringblessure is een veelvoorkomende klacht bij sporters. Je voelt dan pijn aan de achterkant van je bovenbeen. Deze blessure kan ontstaat vaak bij een explosieve beweging zoals een sprint of plotseling moeten afremmen. Bij B-Fysic zijn onze sportfysiothearpeuten gespecialiseerd in hamstringblessures. 

Lees meer over hamstringklachten
Hartproblemen

Vraagt u zich af wat u na een hartinfarct en/of hartoperatie nog kunt doen? Uw huisarts, cardioloog of bedrijfsarts kan u verwijzen naar de hartrevalidatie. De meeste patiënten die in aanmerking komen voor een behandeling hebben recent een bypassoperatie, een dotterbehandeling of een hartinfarct gehad. Hartrevalidatie bij B-Fysic biedt uitkomst.

Lees meer over hartrevalidatie
Hernia

Bij B-Fysic hebben we gespecialiseerde manueel therapeuten en fysiotherapeuten die u kunnen helpen bij het onder controle krijgen van hernia gerelateerde klachten. Mocht u benieuwd zijn over onze aanpak of meer informatie willen over wat een hernia precies is kunt u hieronder meer lezen. 

Lees meer over klachten bij een hernia
Heuppijn

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo ontstaan klachten bijvoorbeeld door overbelasting, artrose of een slijmbeursontsteking. Klachten kunnen zich vertalen in pijn in het heupgebied, de liesstreek of onderrug. De fysiotherapeut kan onderzoeken welke klachten u precies heeft en welke behandeling daar het beste bij past. 

Lees meer over pijn in de heup
Hoofdpijn

Bijna 1 op de 2 mensen in Nederland heeft regelmatig hoofdpijnklachten. Voor sommigen is dit met een pijnstiller of wat extra rust goed op te lossen, maar bij sommige mensen houden de klachten aan. Het is dan belangrijk om de oorzaak van de hoofdpijn te achterhalen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het achterhalen van hoofdpijnklachten en het toepassen van een bijbehorende behandeling. 

Lees verder
Incontinentie

Urine incontinentie is een heel vervelend verschijnsel. Gelukkig heeft B-Fysic bekkenfysiotherapeuten die u kunnen helpen wanneer u hier last van heeft. Urine incontinentie kan verschillende oorzaken hebben. Lees hieronder meer hierover. 

 

Lees meer over incontinentie
Kaakpijn

Kaakklachten zijn vervelend. Hierdoor kunt u moeite hebben met kauwen, praten of gapen. Bij B-Fysic werken gespecialiseerde fysiotherapeuten (orofaciaal). Zij kunnen u vaak verder helpen met behandeling en oefeningen.

Lees meer over therapie bij kaakpijn
Kniepijn

Knieklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verstapmoment, verdraaiing of sportongeval. Echter kunnen knieklachten ook zonder trauma optreden en gedurende de tijd erger worden. Soms gaan deze klachten vanzelf weg door bijvoorbeeld rust na overbelasting maar dat is zeker niet altijd het geval. De fysiotherapeut biedt dan uitkomst. 

Lees meer over pijn in de knie
Lage rugpijn

Lage rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat mensen van alle leeftijden kan treffen. De rug is een complexe structuur van botten, spieren, ligamenten en zenuwen die een belangrijke rol speelt bij beweging en stabiliteit. Lage rugpijn kan variëren van lichte tot ernstige pijn en kan gepaard gaan met stijfheid, zwakte of een tintelend gevoel. Op deze pagina zullen we de oorzaak van lage rugpijn, de behandeling en tips om lage rugpijn te voorkomen bespreken.

Lees meer over lage rugpijn
Mastitis / borstontsteking

Mastitis is wanneer er een onsteking in de borst ontstaat door een verstopt melkkliertje, omdat een volle borst niet genoeg wordt leeggedronken/gekolfd. De achtergebleven melk kan een ontstekingsreactie veroorzaken.  Dit is te herkennen aan harde en/of rode plekken die bij aanrakingen en bij het voeden pijn doen. Verdwijnt deze plek niet na het voeden en ervaar je koortsklachten dan kan dit duiden op een borstontsteking.

Lees meer over mastitis / borstontsteking
Niet aangeboren hersenletsel
Oedeem / Vocht vasthouden

Wanneer een lichaamsdeel vocht vasthoudt kan dit ernstige belemmeringen voor het dagelijks leven betekenen. Bij B-Fysic is het mogelijk verschillende behandelingen te volgen die kunnen zorgen voor afname van vocht en waarbij u zelf kunt leren hoe u voor vermindering van vocht kunt zorgen. 

Lees meer over oedeem
Osteoporose

Osteoporose, ook wel bekend als botontkalking, is een chronische aandoening waarbij botten zwakker worden en het risico op botbreuken toeneemt. Op deze pagina vindt u informatie over de oorzaken, symptomen en behandeling van osteoporose. Ontdek hoe u uw botten gezond kunt houden, risico's kunt verminderen en een actieve levensstijl kunt behouden.

Lees meer over osteoporose
Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte die relatief vaak voorkomt bij ouderen en die veel impact kan hebben op het dagelijks leven. Bij B-Fysic hebben we gespecialiseerde (geriatrie) fysiotherapeuten die kunnen helpen bij het verminderen van klachten en op allerlei manieren advies kunnen geven aan mensen met en de omgeving van cliënten met Parkinson.   

Lees meer over parkinson
Peesproblematiek

Problemen met pezen kunnen zich op allerlei manieren voordoen en kunnen heel vervelend zijn bij het bewegen. Voorbeelden van peesproblemen zijn de springersknie, rennersknie, tenniselleboog en achillespeesklachten. Je kunt hier lange tijd mee uit de running zijn en het kan erg belemmerend zijn.B-Fysic kan u helpen sneller te herstellen bij peesproblemen.

Lees meer over peesproblematiek
Pols- en handklachten

Omdat we onze handen vaak nodig hebben, beïnvloeden pols- en handklachten al snel onze dagelijks activiteiten.  De klachten kunnen dan ook veel oorzaken hebben, van overbelasting tot een zenuwinklemming. De fysiotherapeut biedt uitkomst bij deze klachten.

Lees meer over pols- en handklachten
Reuma

Reuma is een veel voorkomend ziektebeeld waarbij gewrichten door verschillende redenen minder goed kunnen bewegen. Voor het behandelen van reuma heeft B-Fysic verschillende opties, waaronder een zelf ontwikkeld beweegprogramma dat mensen met reuma helpt om in beweging te blijven. 

Lees meer over reuma
Tenniselleboog

Een tenniselleboog is een veelvoorkomende klacht die vaak veroorzaakt wordt door overbelasting. Er ontstaan dan klachten aan de buitenzijde van de elleboog die soms kunnen doorstralen naar de pols en hand. Hierdoor worden dagelijkse handelingen zoals grijpen en tillen zeer pijnlijk. De fysiotherapeut kan hierbij uitkomst bieden. 

Lees meer over tenniselleboog
Voetklachten

Voetklachten kunnen een grote impact hebben op uw dagelijkse bezigheden. Voetklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Of het nu gaat om fasciitis plantaris, hielspoor, platvoeten of andere voetproblemen, het is belangrijk om deze klachten serieus te nemen. Een fysiotherapeut kan helpen bij het verminderen van de pijn en het bevorderen van herstel door middel van oefeningen, hulpmiddelen en advies over schoeisel en houding.

Lees meer over voetklachten
Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Van alle zwangere vrouwen krijgt ongeveer de helft te maken met bekkenpijn. Dit kan in verschillende fases van de zwangerschap ontstaan. De (bekken)fysiotherapeut kan onderzoek doen naar de oorzaak van de bekkenpijn. Afhankelijk van de oorzaak en uw precieze klachten kan de fysiotherapeut of bekkenfysiotherapeut u hierbij helpen. 

B-Fysic heeft een gespecialiseerd Bekkencentrum waar u terecht kunt bij bekkenfysiotherapeuten die u bij uw zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn kunnen helpen. Wilt u meer informatie over het Bekkencentrum, klik hier. 

Lees verder

Afspraak maken

Stel uw vraag of maak direct een afspraak: