• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Heeft u een sportblessure opgelopen en wilt u zo snel mogelijk weer aan de gang met sporten? Of heeft u nog geen blessure, maar wilt u de kans hierop verkleinen? Dan bent u bij onze sportfysiotherapeuten aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden van zowel top – als amateursporters helpt een van onze sportfysiotherapeuten u snel weer op weg.

Gespecialiseerd in sportgerelateerde blessures, klachten en vragen
Revalidatie, preventie, advies en prestatieverbetering
Samenwerking met grootschalig netwerk specialisten en orthopeden
Direct een afspraak maken

Wat houdt sportfysiotherapie in?

Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in sport-gerelateerde blessures, klachten en vragen. De sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurd, hoe blessures tot stand komen en kunnen worden verholpen/voorkomen. De therapeut biedt u uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. 

De zorg van binnen de sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel, maar kijkt naar het gehele lichaam om de oorzaak te achterhalen en juist die lichaamsdelen aan te pakken die wat extra aandacht nodig hebben tijdens het sporten. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met alles wat bij uw klacht, sport en omgeving komt kijken. Denk hierbij aan soort letsel, soort sport, sportniveau, het contact met de trainer en nog vele andere aspecten. Bij B-Fysic sportfysiotherapie staat u met uw klacht centraal en komen al deze facetten aan bod om er voor te zorgen dat u een optimaal herstel ervaart. Met de sportfysiotherapeut gaat u aan de slag om het beste uit uzelf te halen en weer terug te komen op uw oude niveau of zelfs daar voorbij! 

Blessurepreventie

Heeft u (nog) geen blessure, maar wil je de kans op het oplopen hiervan verkleinen? Dan kunt u eveneens een afspraak maken voor een onderzoek, gespecialiseerde oefeningen en trainings- of materiaaladvies. Ook als beginnend sporter kun je bij ons terecht voor advies over voor jou geschikte sporten.

Ons grootschalige netwerk

De tak sportfysiotherapie binnen B-Fysic werkt nauw met elkaar samen. Daarnaast hebben onze sportfysiotherapeuten een grootschalig netwerk met specialisten en andere disciplines. (o.a. Máxima MC) Zowel met artsen als andere expertises wordt makkelijk overlegd en/of eventueel snel doorstuurt naar een specialist indien nodig. 

U kunt bij B-Fysic sportfysiotherapie terecht voor o.a. de volgende klachten en vragen:

  • (Sport)blessures;
  • Advies om sportblessures te voorkomen;
  • Sportkeuze incl. materiaal, kleding en schoeisel;
  • Medische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering;
  • Voorbereiding voor bijvoorbeeld een marathon;
  • Sporten met een chronische ziekte.

Protocollen

Binnen onze sport fysiotherapie hebben we (in samenwerking met andere expertises) verschillende protocollen en behandelmethodes ontwikkeld voor een optimaal herstel bij specifieke blessures. Voorbeelden hiervan zijn de hamstringblessure of achillespeesklachten.

Hamstringblessure

Bij een hamstringblessure heeft men last van de spier die aan de achterkant over je bovenbeen van je heup tot aan je knieholte loopt. Een hamstring blessure is veel voorkomende klacht bij sporters en kan in vele gradaties of vormen voorkomen. Vaak ontstaat deze blessure wanneer er teveel spanning of krachten op een hamstring komt, bijvoorbeeld bij het trekken van een sprintje of het maken van een sprong. Het ontstaan van de blessure gaat meestal gepaard met veel pijn en soms kan er een blauwe plek ontstaan. Vaak kunnen sportactiviteiten na een hamstrings verrekking of scheur niet meer worden hervat. 

Bij B-fysic hebben we een hamstring protocol met oefeningen ontwikkeld voor het beste herstel na een hamstring blessure. Hierbij worden verschillende fases doorlopen en alle aspecten voor een optimaal herstel meegenomen. De kwaliteit en sterkte van de hamstrings worden periodiek beoordeeld door middel van specifieke testen om te kijken of u klaar bent om de volgende stap te zetten. Bij onze sportfysiotherapie gaat u onder begeleiding met uw therapeut aan de slag om te zorgen dat u weer zo optimaal mogelijk en zonder klachten het uiterste uit uw hamstrings en sportprestaties kan halen.

Achillespeesblessure

Een achillespeesblessure (tendinopathie) is een vervelende klacht waarbij men last heeft van de pees die van het hielbeen tot aan de kuit loopt. De blessure ontstaat meestal geleidelijk na een lange periode van overbelasting en is een van de meest voorkomende oorzaken van pijn tijdens hardlopen en wandelen. Een van de symptomen bij een achillespees tendinopathie is een verdikking op de aangedane plek die pijnlijk is. Deze kan zich zowel op de aanhechting van de hak als op de achillespees zelf bevinden. Daarnaast is er vaak sprake van startstijfheid in de ochtend of na langdurig zitten en worden de klachten geleidelijk minder naarmate de pees wordt belast. 

Voor een optimaal herstel van een achillespees tendinopathie wordt door onze sportfysiotherapeuten samengewerkt met de afdeling sportorthopedie (Tendomax) in het Maxima medisch centrum in Eindhoven. Hierbij werkt de sportfysiotherapeut met verschillende artsen en andere disciplines samen om voor u het beste resultaat te bieden. De belangrijkste behandeling bij een achillespees klacht is het gradueel belastbaarder maken en hiervoor is dan ook een protocol geschreven. Daarnaast is het van belang de biomechanica van het been te optimaliseren om de belasting op de achillespees zo optimaal mogelijk te maken. Onze sportfysiotherapeut kijkt samen met u waar de aandachtspunten liggen en helpt u hierbij deze te verbeteren. 

Afspraak maken voor sportfysiotherapie

Wilt u graag een afspraak maken bij een van onze sportfysiotherapeuten? Maak eenvoudig online een afspraak via Mijnzorgtoegang.nl. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met meer dan 20 locaties altijd bij u in de buurt! 

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken