• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Behandelingen

Hieronder vindt u een lijst met een overzicht van onze behandelingen op alfabetische volgorde. 

Staat de behandeling waar u naar op zoek bent er niet bij? Neem dan contact met ons op om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Acupunctuur is een behandelmethode gericht op het herstellen van verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. 

Lees meer over Acupunctuur
Advies Langer Thuis

Heeft u steeds meer hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten? En wilt u graag zo veilig en zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen? Dan kan het Expertiseteam Ouderen van B-Fysic u helpen.  

Lees meer over Advies Langer Thuis
Bekkenfysiotherapie

De Bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten rondom de bekken(bodem). U kunt hierbij denken aan klachten zoals; incontinentie, pijn bij het vrijen, bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, bekkenpijn, rugpijn of verzakkingsklachten.  
Onze bekkenfysiotherapeuten maken deel uit van het Bekkencentrum. Dit is een uniek concept in Nederland waarbij er nauwe samenwerking is tussen de bekkenfysiotherapeuten en o.a. specialisten, verloskundigen, manueel therapeuten en kinderartsen.

Lees meer over Bekkenfysiotherapie
Chronische pijn

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is of langer duurt dan de verwachte hersteltijd na beschadiging of ziekte. Er is dus geen duidelijk afkappunt. Daarnaast gaan veel aandoeningen gepaard met chronische pijn, zonder dat er normaal herstel plaatsvindt, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis en artrose. Chronische pijn komt veel voor bij klachten van het bewegingsapparaat (nek, lage rug, kaak, enzovoort), whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom (of spastische darmsyndroom), hoofdpijn.

Lees meer over Chronische pijn
Coaching op Leefstijl

Wilt u graag gezonder leven maar weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u al meerdere pogingen gedaan om af te vallen maar resulteert dit telkens in teleurstelling en frustratie? Bent u bang dat u een verhoogde kans loopt op welvaartsziektes zoals diabetes, hart- en vaatziektes of obesitas? Dan is het programma Coaching op Leefstijl (COOL) iets voor u.

Lees meer over COOL
COVID-19 revalidatie

Bent u besmet geweest met het COVID-19 virus en heeft u aanhoudende klachten of bent u aan het herstellen van een ziekenhuis/ Intensive Care (IC) opname? Dan kan het COVID-19 revalidatietraject van B-Fysic uitkomst bieden. Wij beschikken over gespecialiseerde fysiotherapeuten en een breed netwerk van andere disciplines die samen de handen ineen slaan om u te helpen in uw herstel.

Lees meer over COVID-19 revalidatie
Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie (CRAFTA) is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op het behandelen van klachten in het gezicht, de schedel en de nek. Door middel van manuele technieken en oefeningen kan de fysiotherapeut de spanning in de spieren verminderen en de mobiliteit van de gewrichten verbeteren. Dit kan bijdragen aan het verminderen van diverse klachten, zoals hoofdpijn, kaakproblemen, nekpijn en duizeligheid. 

Lees meer over CRAFTA
CRPS

Onder CRPS verstaan we Posttraumatische dystrofie (PD) of CRPS 1 (Complex regionaal Pijn syndroom). Na een letsel aan een ledemaat, zoals een polsbreuk of enkelblessure, na een operatie of een snijwond kan zo’n letsel ontstaan en de pijn breidt zich hier omheen uit. Bij een deel van de patiënten ontstaat dit zonder aanwijsbaar letsel

Lees meer over CRPS
Dry Needling

Heeft u last van hoofdpijn, pijn in uw nek en kaak, pijn in de onderrug of een tennisarm? Het kan dat de oorzaak van deze klachten ligt bij de overbelasting van de knopen in uw spieren (triggerpoints). Dry Needling bij B-Fysic biedt hiervoor een oplossing.

Lees meer over Dry Needling
Echografie

Met Echografie fysiotherapie kan B-Fysic u helpen met het vaststellen van problemen in zowel harde structuren (bijvoorbeeld verkalking) en zachte weefsels (bijvoorbeeld spieren). Door deze techniek toe te passen kan de fysiotherapeut een passende behandeling voor u bepalen.

Lees meer over echografie
EPTE

B-Fysic biedt EPTE behandelingen aan bij landurige peesklachten. Een EPTE behandeling kan u helpen wanneer u last heeft van slecht herstellende pezen, bijvoorbeeld doordat u veel sport. B-Fysic beschikt over speciaal gecertificeerde therapeuten die deze behandeling kunnen toepassen.

Lees meer over EPTE
Ergotherapie

De ergotherapie helpt u om uw dagelijkse activiteiten te kunnen doen, zowel binnen als buiten het huis. Met praktische adviezen en tips helpt de ergotherapie u om zelfstandig te kunnen leven. Hierbij verschillen wij van fysiotherapie, doordat wij kijken naar het activiteitenniveau in plaats van naar het functieniveau. Wij betrekken hierbij de omgevingsfactoren, waarbij wij aan huis komen behandelen. Onze ergotherapeuten staan klaar voor u en uw mantelzorgers. 

Lees meer over ergotherapie
Expertiseteam Ouderen

Gelukkig, gezond en vitaal ouder worden is iets wat iedereen wenst. Dit gaat niet altijd vanzelf, aangezien ouder worden ook gepaard gaat met klachten, beperkingen en in sommige gevallen chronische ziekte. Het Expertiseteam Ouderen ondersteunt u bij het verantwoord ouder worden en helpt u als het soms niet zo gaat als u wenst.

Lees meer over Expertiseteam Ouderen
Fasciatherapie

Bij fasciatherapie staat aandacht voor de bindweefselvliezen centraal. Door het behandelen van deze bindweefselvliezen kunnen klachten die ontstaan door een verkeerde houding, sportblessure of chronische pijn.

Lees meer over fasciatherapie
Fietstraining

Onze ergotherapeuten bieden trainingen aan om deze zelfstandigheid te vergroten zodat men met een veilig gevoel op pad kan, bijvoorbeeld op de fiets. De ergotherapeut komt bij u aan huis om te bespreken waar u tegenaanloopt en gaat actief met u oefenen om u weer veilig en verantwoord de weg op te laten gaan. 

Lees meer over fietstraining
Fitkids

Op onze locatie in Leerdam; B-Fysic Hensens Nieuwe Emma, bieden wij het fitness- en oefenprogramma Fitkids aan. Dit programma is opgezet door Stichting Fitkids en is voor kinderen tussen 6 - 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langduring aandoening. 

Lees meer over Fitkids
Frozen Shoulder therapie

Bij een Frozen Shoulder wordt de capsule van bindweefsel dat uw schouder bij elkaar houdt dik en trekt deze strakker rond het gewricht wat de beweging beperkt. Dit wordt ook wel een  adhesieve capsulitis genoemd. 

Lees meer over Frozen Shoulder therapie
Fysiotherapie

Heeft u problemen met bewegen? Een zere knie, pijn aan de nek of rug? Dan kan fysiotherapie u helpen! De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen en gezondheid en zorgt ervoor dat u stappen kan maken in uw herstel. Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Hierbij kun je denken aan gewrichten, spieren en botten. Maar ook als aanvulling op chronische ziekten om het bewegen te verbeteren of juist te behouden.

Lees meer over fysiotherapie
Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg rondom het ouder worden. Juist voor mensen met complexe en meervoudige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het herstellen na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of de revalidatie na een gebroken heup. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over ouder worden en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Lees meer over geriatriefysiotherapie
Gewichtsconsult

Al lange tijd de wens om op een verantwoorde manier af te vallen? Klaar voor een gezondere leefstijl maar weet u niet goed hoe? Onze gewichtsconsulent kan u hier bij helpen! 

Lees meer over gewichtsconsult
GLA:D (artrose preventie programma)

GLA:D is een preventief voorlichting- en trainingsprogramma ontwikkeld voor mensen met (beginnende) artrose in het knie- of heupgewricht. Dit programma zet in op het voorkomen of uitstellen van het plaatsen van een prothese. 

Lees meer over GLA:D
Golf fysiotherapie

Beoefend u golf en heeft u last van blessures, wilt u meer uit uw spel halen of begint u juist met Golfen? Golf fysiotherapie kan u dan uitkomst bieden. Onze gespecialiseerde therapeut heeft verstand van golf-gerelateerde blessures en kan u tips geven om uw spel te verbeteren. 

Lees meer over Golf fysiotherapie
Grip op Pijn

Het Grip op Pijn programma van B-Fysic is een speciaal ontworpen programma om mensen te helpen hun pijnklachten te verminderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het programma richt zich op mensen met chronische pijn, waarbij de traditionele behandelingen vaak niet afdoende zijn. B-Fysic werkt met een multidisciplinair team van specialisten, waaronder fysiotherapeuten, psychologen en ergotherapeuten, om een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Lees meer over Grip op Pijn
Handtherapie

Omdat we onze handen vaak nodig hebben, beïnvloeden handklachten al snel onze dagelijks activiteiten. De klachten kunnen dan ook veel oorzaken hebben, van overbelasting tot een zenuwinklemming. De fysiotherapeut biedt uitkomst bij deze klachten.

Lees meer over handtherapie
Hartrevaldiatie

Vraagt u zich af wat u na een hartinfarct en/of hartoperatie nog kunt doen? Uw huisarts, cardioloog of bedrijfsarts kan u verwijzen naar de hartrevalidatie. De meeste patiënten die in aanmerking komen voor een behandeling hebben recent een bypassoperatie, een dotterbehandeling of een hartinfarct gehad. Hartrevalidatie bij B-Fysic biedt uitkomst.

Lees meer over hartrevalidatie
Kaakfysiotherapie

Kaakklachten zijn vervelend. Hierdoor kunt u moeite hebben met kauwen, praten of gapen. Bij B-Fysic werken gespecialiseerde fysiotherapeuten (orofaciaal). Zij kunnen u vaak verder helpen met behandeling en oefeningen.

Lees meer over kaakfysiotherapie
Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener. Hierbij kunt u denken aan problemen in de motorische ontwikkeling, maar ook bij pijnklachten in spieren en gewrichten.

Lees meer over kinderfysiotherapie
Lasertherapie

High Power Laser Therapie (HPLT) is een wetenschappelijk bewezen, veilige, pijnloze, zeer effectieve manier om pijn te bestrijden, ontstekingen sneller te genezen en sneller te herstellen na blessures.Het kan ingezet worden bij o.a. pees- en slijmbeursontstekingen, wondgenezing na een operatie en gewrichtsontstekingen.

Lees meer over lasertherapie
Leefstijl coaching

Wilt u graag gezonder leven maar weet u niet waar u moet beginnen? Heeft u al meerdere pogingen gedaan om af te vallen maar resulteert dit telkens in teleurstelling en frustratie? Bent u bang dat u een verhoogde kans loopt op welvaartsziektes zoals diabetes, hart- en vaatziektes of obesitas? Dan is het programma Coaching op Leefstijl (COOL) iets voor u.

Lees meer
Longrevalidatie

Heeft u een longziekte en heeft u hier last van in het dagelijkse leven? Longrevalidatie kan dan een uitkomst bieden. Bij B-Fysic kunt u terecht bij verschillende specialisten op dit gebied. 

Lees meer over longrevalidatie
Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in klachten die gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht. Klachten aan het bewegingsapparaat worden vaak veroorzaakt door functiestoornissen van gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegen kan dan worden bemoeilijkt en/of  pijnlijk zijn. Met behulp van manuele therapie kunnen deze functiestoornissen in kaart worden gebracht en worden verminderd of verholpen. 

Lees meer over manuele therapie
Medical taping

Wilt u sneller herstellen van blessures? Dan kan Medical taping hierbij van meerwaarde zijn. Bij Medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tapes die spieren en gewrichten kunnen ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert op zijn beurt de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. 

Lees meer over medical taping
Neurorevalidatie

Een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan het dagelijkse leven van u en dat van uw omgeving ernstig beïnvloeden. Neurorevalidatie kan hierbij helpen. 

Lees meer over neurorevalidatie
Oedeemtherapie

Wanneer een lichaamsdeel vocht vasthoudt kan dit ernstige belemmeringen voor het dagelijks leven betekenen. Bij B-Fysic is het mogelijk verschillende behandelingen te volgen die kunnen zorgen voor afname van vocht en waarbij u zelf kunt leren hoe u voor vermindering van vocht kunt zorgen. 

Lees meer over oedeemtherapie
Oncologische revalidatie

Heeft u een behandeling tegen kanker ondergaan? Dan kan een oncologie fysiotherapeut u mogelijk helpen bij het opbouwen van uw kracht en conditie.

Lees meer over oncologische revalidatie
Ontspanningstherapie

Tegenwoordig hebben veel mensen last van stress. Dit kan vergaande gevolgen hebben, zowel mentaal als fysiek. Ontspanningstherapie is een therapie die helpt om stressklachten te verminderen en  helpt bij het herstellen van balans.

Lees meer over ontspanningstherapie
Psychosomatische therapie

De psychosomatisch fysiotherapeut kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. We zijn specialist in het behandelen van klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden.

Lees meer over psychosomatische therapie
Revalidatie na heup- of knieprothese

Heeft u een operatie ondergaan waarbij u een heup of knieprothese heeft gekregen? Dan zal u na uw operatie moeten revalideren om opnieuw te leren bewegen en lopen met het nieuwe "gewricht". Voor dit revalidatietraject kunt u terecht bij de gespecialiseerde fysiotherapeuten van B-Fysic. 

Lees meer over revalidatie na heup- of knieprothese
Shock therapie / Shockwave

Shock therapie of shockwave therapie is een vorm van therapie die B-Fysic aanbiedt waar door middel van schokken pijn aan pezen en gewrichten kan worden tegengegaan. Ook helpt het bij herstel.

Lees meer over shock therapie
Sporten onder begeleiding

B-Fysic biedt verschillende mogelijkheden om onder begeleiding te sporten op een manier die bij uw persoonlijke situatie past. Onze beweegspecialisten en fysiotherapeuten staan voor u klaar! Lees hieronder meer over de mogelijkheden en onze persoonlijke aanpak.

Lees meer over sporten onder begeleiding
Sportfyiotherapie

Heeft u een sportblessure opgelopen en wilt u zo snel mogelijk weer aan de gang met sporten? Of heeft u nog geen blessure, maar wilt u de kans hierop verkleinen? Dan bent u bij onze sportfysiotherapie aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden van zowel top – als amateursporters helpt een van onze sportfysiotherapeuten u snel weer op weg.

Lees meer over sportfysiotherapie
TENS apparaat

Bij B-Fysic is het mogelijk een therapie te volgen met een zogeheten TENS apparaat. Dit apparaat kan bij allerlei soorten pijn verlichting bieden. Heeft u last van (chronische) pijn? Misschien is een behandeling met TENS iets voor u. 

Lees meer
Valpreventie

In Nederland belandt er elke 5 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een val. Door een gladde stoep, rommel op de trap maar vooral door een verminderde vitaliteit. B-Fysic biedt valpreventie lessen om uw kans op een val te verminderen!

Lees meer over valpreventie
ZwangerFit®

Wilt u graag tijdens of na uw zwanger fit worden en blijven? Dan kunnen de ZwangerFit® en MamaFit trainingen bij B-Fysic uitkomst bieden! De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde ZwangerFit® coach. 

Lees meer over ZwangerFit

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.