• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Rugpijn

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. De pijn kan ineens ontstaan of er langzaam insluipen. U kunt last hebben van pijnscheuten tijdens het bewegen, maar soms is bewegen zelfs té pijnlijk geworden. Wanneer u blijvend rugpijn heeft is het aan te raden contact op te nemen met een fysiotherapeut. 

 

Wat is rugpijn?

Ongeveer 80% van alle volwassenen krijgt er weleens mee te maken… rugpijn. Alledaagse dingen worden moeilijk en pijnlijk door een constante pijn in de rug. Soms ineens, soms sluipt het er langzaam in. Van een lichte irritante pijn tot een pijn waardoor bewegen bijna onmogelijk wordt. De juiste behandeling van uw rugpijn is belangrijk om snel weer van uw pijn af te zijn. Dit zodat u weer pijnvrij kunt bewegen en uw dagelijkse activiteiten kunt doen. Fysiotherapie kan dan een uitkomst zijn.

Oorzaak van rugpijn 

Rugpijn wordt ingedeeld in twee categorieën. De a-specifieke rug pijn en de specifieke rugpijn. De eerste vorm komt veruit het meeste voor. In ongeveer 90% van alle rugklachten betreft het een a-specifieke vorm. De klachten en oorzaken zijn hierbij per persoon verschillend en niet altijd goed aan te wijzen. Zo kan er een beknelling zijn, maar is het ook mogelijk dat de rug is overbelast of er slijtage is aan een wervel. Specifieke rugpijn heeft een duidelijke oorzaak. Een voorbeeld hiervan is hernia. 

Wat te doen bij rugpijn?

Heeft u last van rugpijn dan is het verstandig om een afspraak te maken met de (Manueel) fysiotherapeut. De therapeut kan vaststellen om welke rugpijn het gaat en welke behandeling voor u het beste is. Aan de hand van een aantal oefeningen en vragen wordt een persoonlijk plan opgesteld om u zo snel mogelijk weer van uw rugklachten af te kunnen helpen. 

Zorgplan rugpijn 

Bij B-Fysic werken we met een speciaal zorgplan voor rugpijn. Dit is een behandeltraject dat is ontwikkeld in samenwerking met experts rondom rugpijn. Meer dan 80.000 mensen zijn al met dit zorgplan behandeld, met zeer goede resultaten. 91% van de behandelde patiënten spreekt van een grote verbetering of volledig herstel. 95% van de behandelde patiënten is zeer tevreden over het zorgplan.

Lees meer over het Zorgplan rugpijn.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.