• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

GLA:D

GLA:D is een preventief voorlichting- en trainingsprogramma ontwikkeld voor mensen met (beginnende) artrose in het knie- of heupgewricht. Dit programma zet in op het voorkomen of uitstellen van het plaatsen van een prothese. 

 

 

Wat is GLA:D

GLA:D is een preventief voorlichting- en trainingsprogramma ontwikkeld in Denemarken. Het programma is ontwikkeld voor patiënten met (beginnende) artrose in het knie- of heupgewricht. Waar voorheen patiënten met artrose vaak door de huisarts direct werden doorgestuurd naar de orthopeed voor het plaatsen van een prothese, is het GLA:D® programma ontwikkeld om een prothese zo lang mogelijk uit te stellen of juist helemaal te voorkomen. Een prothese kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren, maar gaat gemiddeld maar 15-20 jaar mee. Een nieuwe operatie zorgt vaak voor een hoger complicatierisico en minder positieve resultaten.
Bij B-Fysic kunt u bij meerdere gespecialiseerde fysiotherapeuten terecht om het programma te volgen.

Het programma:

Het GLA:D programma bestaat uit:

  • 2 voorlichtingssessies bij het Maximá MC
  • Intake
  • 12 trainingssessies / behandelingen (Oefentherapie i.c.m. lijfstijladvies)
  • Outtake en eventueel vervolg

Het programma zorgt voor het voorkomen van klachten en verminderen van pijn. Hierdoor kan het eventueel plaatsen van een prothese uitgesteld worden of zelfs voorkomen!

Wanneer komt u in aanmerking voor het programma:

U komt in aanmerking voor het GLA:D programma met een verwijzing vanuit uw huisarts of specialist. Wanneer u een verwijzing heeft kunt u direct een afspraak maken bij een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Op dit moment kunt u terecht op een locatie in Eindhoven of Veldhoven voor het GLAD:D programma.

Waar kunt u terecht voor het GLA:D programma?

Op dit moment kunt u voor het GLA:D programma terecht op de volgende locaties:

Eindhoven - B-Fysic Kastelenplein
Veldhoven - B-Fysic De Bolzen

Vergoeding GLA:D therapie

Het GLA:D programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing noodzakelijk!

Informatiebrochure Maximá MC GLA:D programma

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken