• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Heeft u problemen met bewegen? Een zere knie, pijn aan de nek of rug? Dan kan fysiotherapie u helpen! De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen en gezondheid en zorgt ervoor dat u stappen kan maken in uw herstel. Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Hierbij kun je denken aan gewrichten, spieren en botten. Maar ook als aanvulling op chronische ziekten om het bewegen te verbeteren of juist te behouden.

Afspraak maken

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie houdt zich bezig met het behandelen van klachten rondom het bewegen. Hierbij kun je denken aan gewrichten, spieren en botten. Maar ook als aanvulling op chronische ziekten om het bewegen te verbeteren of juist te behouden. De fysiotherapeut is de expert op het gebied van bewegen. Aan de hand van de klachten van de patiënt stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Tijdens het eerste bezoek zal de therapeut gerichte vragen stellen en meestal een lichamelijk onderzoek doen. Het behandelplan wordt altijd in overleg met u gemaakt.

Wanneer een afspraak bij fysiotherapeut?

De klachten waarmee het raadzaam is om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut lopen zeer uiteen. Voorbeelden van klachten zijn: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De klachten kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, als gevolg van een ongeval of door veroudering. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat dezelfde klacht na de behandeling weer terugkeert. 

De behandeling

Afhankelijk van uw klachten wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen kunnen bestaan uit o.a. oefentherapie, massages of aanvullende fysiotherapiebehandelingen zoals bijvoorbeeld echografie, shockwave en EPTE. Onze therapeuten gaan voor het bieden van uitstekende zorg met persoonlijke aandacht. We houden hierbij zo veel mogelijk rekening met alles wat er in uw omgeving van belang is. Zo zorgen we ervoor dat het resultaat van de behandeling ook blijvend is, juist ook voor de periode na uw behandeling.

Vergoeding van fysiotherapie

Fysiotherapie is niet opgenomen in de basisverzekering. Fysiotherapie wordt normaliter vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is per zorgverzekeraar en per verzekering afhankelijk om hoeveel behandelingen dit gaat per jaar. Heeft u een chronische indicatie? Dan betaald u alleen de eerste 20 behandelingen zelf. Kinderen tot en met 18 jaar zijn tot maximaal 18 behandelingen behandelingen verzekerd vanuit de basisverzekering. 
Voor meer informatie over deze vergoedingen verwijzen we u graag naar uw eigen zorgverzekeraar. 

Voor de tarieven van fysiotherapie kunt u terecht op onze tariefpagina.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met meer dan 20 locaties altijd bij u in de buurt! 

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken