• Altijd in de buurt
 • Persoonlijke aandacht
 • Bewezen effectief
Echografie fysiotherapie

Echografie fysiotherapie

Met Echografie fysiotherapie kan B-Fysic u helpen met het vaststellen van problemen in zowel harde structuren (bijvoorbeeld verkalking) en zachte weefsels (bijvoorbeeld spieren). Door deze techniek toe te passen kan de fysiotherapeut een passende behandeling voor u bepalen.

Opnames maken van het o.a. spieren en pezen d.m.v. ultrageluid
Aanvullend onderzoek bij o.a. spier- en peesblessures
Efficiëntere en effectievere behandeling mogelijk
Afspraak maken

Wat is echografie fysiotherapie?

Met echografie kunnen in de fysiotherapie opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Echografie werkt aan de hand van ultrageluid en is goed voor het in kaart brengen van zachtere weefsels. Denk hierbij aan spieren, pezen, gewrichtsbanden en slijmbeurzen. Echter kunnen we daarnaast binnen de fysiotherapie ook hardere structuren in kaart brengen met echografie, zoals verkalkingen (calcificaties) in bijvoorbeeld de schouder of de achillespees. 

Echografie wordt binnen de fysiotherapie gebruikt als een toevoeging op het lichamelijk onderzoek. Het grootste voordeel van echografie in de fysiotherapie is dat de uiteindelijke diagnose uit het onderzoek specifieker opgesteld wordt. Dit betekent dat de fysiotherapeutische behandeling die daarop volgt ook efficiënter en daardoor effectiever ingezet kan worden. Een ander voordeel van echografie binnen de fysiotherapie is dat veranderingen op weefselniveau (fysiologisch) in onder andere een spier of pees gemonitord kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scheurtje in een spier, waardoor je gerichter belasting op kunt gaan voeren. Verder wordt echografie in de fysiotherapie ook ingezet als visuele feedback middel om specifieke spieren aan te spannen en te trainen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van rompstabiliteit bij rugklachten.

Wanneer echografie fysiotherapie?

Wanneer zou echografie binnen de fysiotherapie een toegevoegde waarde zijn voor u? Dit zou toegepast kunnen worden bij verdenking op een spier- of peesblessure, denk bijvoorbeeld aan:

 • Achillespeesklachten;
 • Tenniselleboog;
 • Klachten onder de hak;
 • Schouderklachten;
 • (gedeeltelijke) Spierscheuringen.

Daarnaast kan echografie nog verder toegepast worden bij verdenking op:

 • Slijmbeursontsteking;
 • Verrekking van gewrichtskapsel of –banden;
 • Scheuring van gewrichtskapsel of –banden;
 • Cystes.

Waar kunt u terecht voor Echografie?

U kunt op verschillende locaties in Eindhoven, Veldhoven, Asten en Leerdam terecht voor het maken van een Echografie. Neem contact met ons op om te een afspraak te maken bij een locatie bij u in de buurt. 

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken