• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
EPTE behandeling

EPTE behandeling

B-Fysic biedt EPTE behandelingen aan bij landurige peesklachten. Een EPTE behandeling kan u helpen wanneer u last heeft van slecht herstellende pezen, bijvoorbeeld doordat u veel sport. B-Fysic beschikt over speciaal gecertificeerde therapeuten die deze behandeling kunnen toepassen.

Behandelmethode die uitkomst biedt bij langdurige peesklachten
EPTE maakt gebruik van een dunne naald die kortdurend onder lichte stroom komt te staan
Bij o.a. klachten aan de kniepees, achillespees, schouderpees, hielspoor en golfers- of tenniselleboog
Afspraak maken

Wat is EPTE behandeling?

EPTE behandeling is een innovatieve en veilige manier om langdurige peesklachten te behandelen. B-Fysic is de eerste en meest ervaren praktijk die EPTE behandelingen aanbiedt. Een EPTE behandeling wordt te allen tijde uitgevoerd door daarvoor gecertificeerde therapeuten. Deze therapeuten werken op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE concept.

Bij de EPTE behandeling wordt onder echogeleiding een flinterdun (0,3mm) naaldje precies op de aangedane plaats in de aangedane pees gebracht. Hierna wordt kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegediend. Dit kan soms wat oncomfortabel aanvoelen maar wordt zelden als pijnlijk ervaren. De toegediende milde stroom stimuleert de natuurlijke aanmaak van bindweefsel in de pees, ook al is die pees al jaren pijnlijk of beschadigd.

De EPTE behandeling is onderdeel van een (wetenschappelijk bewezen) geprotocolleerd concept waarin ook een individueel progressief oefenprogramma met u wordt opgesteld. Deze oefeningen mogen worden gestart 48 uur na de EPTE behandeling. In deze eerste periode zijn de herstellende effecten van de behandeling het grootst. Na een periode van ongeveer drie maanden kan de pees in de meeste gevallen normale belasting in het dagelijks leven weer goed aan en is pijn geminimaliseerd. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er vier tot zes EPTE behandelingen nodig.

EPTE behandeling wordt toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij iedereen met matig of slecht herstellende peesklachten. EPTE wordt onder andere toegepast bij klachten aan de kniepees, achillespees, peesplaat onder de voet (ook wel hielspoor genoemd), golfers- of tenniselleboog en bij de schouderpees.

EPTE casus achillespeesklachten

Mevrouw (53), beginnend hardloopster – kwam met een verwijzing van de sportarts bij een van de EPTE-therapeuten. De klachten speelden bijna een jaar en op dat moment waren de klachten heel de dag aanwezig. Mevrouw had al meerdere dingen geprobeerd. Ze had kracht- en rekoefeningen gekregen, de kuiten waren gemasseerd, ze had zelfs een aantal weken rust gehouden maar helaas bleek niets van dit te helpen. Toen ze voor haar intake bij B-Fysic kwam werd na het lichamelijk onderzoek een echografisch onderzoek gedaan, hieruit bleek dat de achillespees verdikt was en dat er vocht in de pees zat. Bij deze mevrouw is EPTE therapie opgestart gecombineerd met een progressief oefenprogramma. Uiteindelijk is mevrouw zes keer met EPTE behandeld waarna ze volledig is gaan focussen op het oefenprogramma. In een periode van drie maanden heeft mevrouw haar sport weer hervat zonder enkele pijnklachten.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken