• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Expertiseteam Ouderen

Expertiseteam Ouderen

Gelukkig, gezond en vitaal ouder worden is iets wat iedereen wenst. Dit gaat niet altijd vanzelf, aangezien ouder worden ook gepaard gaat met klachten, beperkingen en in sommige gevallen chronische ziekte. Het Expertiseteam Ouderen ondersteunt u bij het verantwoord ouder worden en helpt u als het soms niet zo gaat als u wenst.

Begeleiding bij het ouder worden en omgaan met ziekten
Ondersteuning bij langer zelfstandig thuis kunnen wonen
Behandeling en zorg aan huis met advies en hulp voor mantelzorgers
Afspraak maken

Expertiseteam Ouderen

Gelukkig, gezond en vitaal ouder worden is iets wat iedereen wenst. Dit gaat niet altijd vanzelf, aangezien ouder worden ook gepaard gaat met klachten, beperkingen en in sommige gevallen chronische ziekte. Het Expertiseteam Ouderen ondersteunt u bij het verantwoord ouder worden en helpt u als het soms niet zo gaat als u wenst.

Specialisten in ouder worden

Het Expertiseteam Ouderenbestaat uit ergotherapeuten en geriatriefysiotherapeuten.
Zij zijn gespecialiseerd in de zorg rondom ouder worden en complexe gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met een beroerte, dementie of de ziekte van Parkinson. Daarnaast helpen ze u om zo lang mogelijk gelukkig en veilig thuis te kunnen blijven wonen.

De geriatriefysiotherapeut

De geriatriefysiotherapeut zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk mobiel blijft en geeft u bijvoorbeeld advies en training om vallen te voorkomen. Hierbij hebben we de ambitie om u op een verantwoorde en prettige wijze thuis te kunnen laten wonen.

Lees meer over geriatriefysiotherapie

De ergotherapeut

De ergotherapeut bekijkt samen met u uw mogelijkheden en beperkingen in de alledaagse activiteiten. We zoeken naar oplossingen zodat u, eventueel middels aanpassingen of hulpmiddelen, deze zaken zo zelfstandig mogelijk kunt blijven doen. Wanneer een hulpmiddel en/of aangepaste vervoersvoorziening nodig is, kan de ergotherapeut u helpen in de keuze van het hulpmiddel of de vervoersvoorziening en de aanvraag bij de gemeente of zorgverzekeraar regelen.

Lees meer over ergotherapie.

Wat kan het Expertiseteam Ouderen voor u betekenen?

  • Revalideren in de thuissituatie
  • Ondersteunen bij het zelfstandig thuis wonen
  • Verbeteren van kracht, conditie en motoriek
  • Ondersteuning bij palliatieve zorg
  • Advies om veilig te bewegen in en om het huis
  • Trainingen voor het omgaan met de scootmobiel of fiets
  • Advies voor woningaanpassingen
  • Ondersteunen en coachen van familieleden en/of mantelzorger

Samenwerken voor de beste begeleiding

Alledaagse problemen ontstaan vaak door verschillende oorzaken. In het Expertiseteam Ouderen werken  geriatriefysiotherapeuten en ergotherapeuten intensief samen, juist om vanuit meerdere invalshoeken de uitdagingen aan te gaan. Zo staat uw zorgvraag en begeleiding centraal in de aanpak en zorgen we ervoor dat we de best passende behandeling en begeleiding bieden. Als er hulp nodig is van een andere zorgprofessional, wordt deze door het Expertiseteam ingeschakeld.

Advies Langer Thuis

Heeft u steeds meer hulp nodig bij de dagelijkse activiteiten? En wilt u graag zo veilig en zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen? Dan kan het Expertiseteam Ouderen van B-Fysic u helpen.  
Lees meer over het Advies Langer thuis.

Hulp en advies voor de mantelzorger(s)

Ook ondersteunen we familie en mantelzorgers. We geven informatie over bijvoorbeeld de ziekte en het verloop hiervan en hoe je als direct betrokkene goede begeleiding kunt geven zonder jezelf te overbelasten. Het Expertiseteam kent ook de wegen naar bijvoorbeeld de Wmo, het zorgkantoor en de zorgverzekeraar voor ondersteuning.

Vergoedingen voor het Expertiseteam Ouderen

De zorg die het expertiseteam biedt, bestaat uit fysiotherapie en ergotherapie. Deze zorg wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering, maar ook deels vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Ergotherapie wordt voor tien uur per jaar vergoed door uw basisverzekering.
Bij sommige zorgverzekeraars worden extra uren vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met meer dan 20 locaties altijd bij u in de buurt! 

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken