• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Fasciatherapie

Bij fasciatherapie staat aandacht voor de bindweefselvliezen centraal. Door het behandelen van deze bindweefselvliezen kunnen klachten die ontstaan door een verkeerde houding, sportblessure of chronische pijn.

 

Wat is Fascia

“Fascia” is het bindweefsel waarmee heel het lichaam doorweven is. 98% van ons lichaam bestaat uit bindweefsel. Tot 1980 werd het bindweefsel als een “opvullend” en “ondersteunend” weefsel beschouwd Onlangs is men tot de ontdekking gekomen dat de fascia een belangrijke rol speelt in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Het lijkt dan ook niet onlogisch dat de fascia een sleutelpositie inneemt in het ontstaan van allerhande klachten en aandoeningen. Geschat wordt dat 2,5 miljoen mensen in Nederland fascia gerelateerde pijnklachten hebben.

Wat is Fasciatherapie

Bij fasciatherapie staat aandacht voor de bindweefselvliezen centraal. Deze bindweefselvliezen omhullen en verbinden alle spieren, botten en organen en vormen één groot drie dimensionaal netwerk in het lichaam. Dit weefsel is erg gevoelig en verantwoordelijk voor veel vormen van sport gerelateerde, houding gerelateerde en chronische pijn. Problemen in de fascia zijn niet te zien op röntgen en MRI maar komen wel aan het licht door specifiek lichamelijk onderzoek. Fasciatherapie is een zachte behandelmethode, welke bestaat uit specifieke manuele technieken en gerichte oefeningen. Vanwege de gevoeligheid van de bindweefselvliezen in de huid kan fasciatherapie als pijnlijk ervaren worden. Echter zal je al snel gaan merken dat je lichaam weer soepeler en veerkrachtiger wordt, de pijn vermindert en je beter kunt functioneren. 

Fasciatherapie slaat een brug tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten. De fascia banen kunnen afnemen in elasticiteit en bewegelijkheid door verkeerde houding, overbelasting met sporten of een ongeluk. Daarnaast kan ook aanhoudende stress, slecht voeding, te weinig variatie van bewegen zorgen voor fascia gerelateerde klachten. Al deze factoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van deze klachten. Deze uiten zich als een beperking in de bewegingsvrijheid, stijfheid, ontstekingen, pijn of verharding van de fascia.

 

Een verharding in de fascie op één plek kan klachten op diezelfde plek geven, maar is vaak ook de oorzaak van klachten op een hele andere plek in het lichaam. Fasciatherapie is een goede manier om deze klachten te behandelen.

Patiënten ervaren vrij snel verbetering van bewegelijkheid en afname van pijn na fasciatherapie. Als de juiste punten in het lijf behandeld worden als gevolg van bewegingsarmoede, stress, overbelasting en verkeerde houding zal pijnklacht snel moeten verminderen. Omdat de fascia in verbinding staat met veel receptoren in de huid en spieren kan het lichaam/brein geeft het vaak snel resultaat.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken