• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Grip op Pijn

Grip op Pijn

Het Grip op Pijn programma van B-Fysic is een speciaal ontworpen programma om mensen te helpen hun pijnklachten te verminderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het programma richt zich op mensen met chronische pijn, waarbij de traditionele behandelingen vaak niet afdoende zijn. B-Fysic werkt met een multidisciplinair team van specialisten, waaronder fysiotherapeuten, psychologen en ergotherapeuten, om een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Bij pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is
Wanneer andere behandelingen weinig effect hebben gehad
Speciaal ontwikkeld programma voor chronische pijn
Informatie aanvragen

Wat is chronische pijn?

Chronische of aanhoudende pijn is een vorm van pijn die aanwezig blijft voor een periode langer dan drie maanden, of langer dan de verwachte hersteltijd na een ziekte of beschadiging. Er is geen duidelijk afkappunt en veel aandoeningen gaan gepaard met aanhoudende pijn, zoals reumatoïde artritis en artrose. Klachten aan het bewegingsapparaat, whiplash, fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom en hoofdpijn kunnen ook leiden tot aanhoudende pijn.

Bij aanhoudende pijn is de directe relatie met weefselschade minder sterk of zelfs afwezig. Het wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de omgeving, gedachten, emoties, verwachtingen, lichamelijke gesteldheid en gedrag. Aanhoudende pijn is een multifactorieel probleem dat leidt tot pijnbeleving, pijngedrag, verminderde kwaliteit van leven en beperkingen in het dagelijks functioneren.

Welke behandelingen zijn er voor chronische pijn?

Als u al langer dan drie maanden pijn heeft en merkt dat eerdere behandelingen weinig effect hebben gehad en uw dagelijks leven verstoren, dan kunt u in een vicieuze cirkel terechtkomen waaruit het moeilijk is te ontsnappen. Gelukkig is ons lichaam zeer flexibel, met zenuwbanen en hersenen die zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Door te werken aan uw gedrag, gedachten, gevoelens en reacties uit uw omgeving, kunt u weer in een opwaartse spiraal komen. Bij B-Fysic hebben we het Grip op Pijn behandelprogramma ontwikkeld dat speciaal gericht is op chronische pijn.

Grip op pijn

Het programma

Bij aanvang van het programma wordt een uitgebreide intake gedaan, een multidisciplinair plan opgesteld en krijgt u een casemanager die het proces bewaakt. De casemanager zorgt ervoor dat u een programma op maat krijg en legt uw voortgang vast met behulp van testen en evaluaties.

Tijdens het programma gaat u o.a. aan de slag met:

  • Pijneducatie: uitleg over hoe het lichaam reageert op pijn
  • Graded activity/exposure: opbouwen van conditie, kracht en flexibiliteit
  • Leefstijladvies: tips over voeding, slapen en beweging
  • Energiemanagement: ervoor zorgen dat uw batterij opgeladen blijft
  • Ontspanningsoefeningen: door middel van ademhalingstechnieken of mindfulness

Het programma duurt gemiddeld zo'n 4 maanden.

Op verwijzing van de huisarts kan u zich aanmelden voor het programma. 

Patiëntervaring met Grip op Pijn

Ex-Grip op Pijn patiënt Wilma vertelt in het Eindhovens Dagblad over haar ervaring met het Grip op Pijn programma. Lees hier haar verhaal: Eindhovens Dagblad. 

Werkwijze Grip op Pijn

Multidisciplinaire inzet

Bij B-Fysic hebben we een groot team met expertise op het gebied van verschillende chronische en complexe pijn. Wij werken nauw samen, vanuit verschillende invalshoeken, wat het programma onderscheid van andere behandelingen gericht op pijn.
Het team bestaat uit:

Wij werken ook nauw samen met revalidatiearts Dr. Prins van het Sint Anna Ziekenhuis.

Verwijzing en vergoeding

U heeft een verwijzing nodig van de huisarts om in aanmerking te komen voor het Grip op pijn programma.
U kunt de tarieven voor fysiotherapie op deze pagina vinden.
Ergotherapie wordt voor 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over het Grip op Pijn programma? Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel ons. 

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken