• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Handtherapie

Omdat we onze handen vaak nodig hebben, beïnvloeden handklachten al snel onze dagelijks activiteiten. De klachten kunnen dan ook veel oorzaken hebben, van overbelasting tot een zenuwinklemming. De fysiotherapeut biedt uitkomst bij deze klachten.

 

Handtherapie: Een echt specialisme

De hand is het belangrijkste werktuig van de mens.  We verrichten er ontelbare dagelijkse handelingen mee. Ook voelen we met onze handen en gebruiken we ze om onze emoties uit te drukken. Blinden lezen met hun handen, doven ‘praten’ ermee. Zonder onze handen zijn we in ons dagelijks leven letterlijk ‘onthand’.

We denken er eigenlijk nauwelijks over na wat we allemaal met onze handen doen. Maar dat verandert als je pijn of klachten aan je hand hebt. En dat kan makkelijk gebeuren. Een hand is namelijk heel kwetsbaar. Er zitten maar liefst 27 botjes in, 30 gewrichten en een heel complex stelsel van pezen, spieren, banden, zenuwen en bloedvaten. Een ongeluk, overbelasting of slijtage kan er al gauw voor zorgen dat u uw hele hand niet meer goed kunt gebruiken.

Loop er niet mee rond

Juist omdat een hand zo’n complexe anatomische structuur heeft en alles met elkaar samenhangt, kan al een kleine aandoening aan een vinger het gebruik van uw hele hand hinderen. Wassen en aankleden wordt een probleem, tandenpoetsen, de sleutel omdraaien, eten koken of even iets opschrijven. Zonder goed functionerende handen wordt alles een stuk moeilijker. Aandoeningen kunnen plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door een ongeval. Maar de functie van uw hand kan ook langzaam verslechteren door artrose of overbelasting. In alle gevallen geldt: loop er niet mee rond, maar zoek hulp. Want er is wel degelijk iets aan te doen.

Veel voorkomende handklachten

  • Artrose

  • Instabiliteit pols

  • Carpaal tunnel syndroom

  • Fracturen (breuken)

  • RSI, overbelasting

  • Skiduim

  • Dupuytren

  • Mallet finger

Onze handtherapeuten

Lieke Dirks Oedeemtherapeut & Pols- handtherapeut
BIG: 9047094404
Luc Boon Fysiotherapeut & Chronische- & complexe pijn (CRPS-1)
BIG: 19033207804
Martine Blankendaal Fysiotherapeut & CRPS & Hand- en elleboog klachten & ZwangerFit
BIG: 79921476604
Nathalie Bernards Fysiotherapeut & Chronische pijn & Handtherapeut
BIG: 39920797504

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met 17 fysiotherapie praktijken in de regio Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Asten, Budel en Leerdam altijd bij u in de buurt.

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken