• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie

Kaakklachten zijn vervelend. Hierdoor kunt u moeite hebben met kauwen, praten of gapen. Bij B-Fysic werken gespecialiseerde fysiotherapeuten (orofaciaal). Zij kunnen u vaak verder helpen met behandeling en oefeningen.

Bij kaak- en keelklachten zoals o.a. pijn in de kauwspieren, beperkte beweging in de kaak en duizeligheid
Eventueel in samenwerking met tandarts of gnatholoog
Bij op elkaar klemmen van de kiezen of door ‘s nachts te tandenknarsen
Afspraak maken

 

Kaak / keel klachten

De orofaciaal fysiotherapeut of kaakfysiotherapeut is gespecialiseerd in spieren en gewrichten van de nek en hoofdregio. Voornamelijk het kauwstelsel. Door anders gebruik van de kauwspieren kunnen klachten zoals hoofdpijn en nekpijn ontstaan. Naast deze klachten kan de orofaciaal fysiotherapeut ook sommige duizeligheidsklachten behandelen. Door het analyseren van het probleem wordt gezocht naar de meest effectieve behandeling.  

Oorzaken van kaakklachten

Omdat de orofaciaal fysiotherapeut verschillende klachten kan behandelen is de oorzaak van deze klachten ook heel divers. Veel voorkomende klachten worden vaak door verkeerd of anders gebruik van de kauwspieren veroorzaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op elkaar klemmen van de kiezen of door ‘s nachts te tandenknarsen. Maar ook letsel na een val of chronische ziekten zoals reuma en gewrichtsslijtage kunnen klachten veroorzaken. Door het analyseren van het probleem en bewegingen kunnen we erachter komen wat bij u de klachten veroorzaken.   

Veel voorkomende kaakklachten

  • Pijn in de kauwspieren (wang en slaapregio) of kaakgewricht (nét voor het oor)
  • Beperkingen in het openen van de mond
  • Oorsuizen
  • Druk op het oor
  • Halsklachten
  • Duizeligheid
  • Oogpijn / Druk op het oog
  • Slikproblemen en geluiden (knappen of knisperen)

Behandeling van kaakklachten

Naar aanleiding van uw klacht wordt er een programma op maat gemaakt. Dit heeft als doel zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Daarin kunnen samen werken met uw tandarts of gnatholoog. De orofaciaal fysiotherapeut gaat met u aan de slag om de spieren en gewrichten zo goed mogelijk te laten bewegen en te ontspannen. Hiervoor gebruikt de kaakfysiotherapeut verschillende behandeltechnieken.   

Waar kunt u terecht voor kaakfysiotherapie?

U kunt bij B-Fysic op verschillende locaties terecht met kaakklachten. 

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op. 

 

Afspraak maken

Afspraak maken voor kaakfysiotherapie

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met meer dan 20 locaties altijd bij u in de buurt! 

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken