• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Kniespecialist

De knie specialist van B-Fysic kan u bij knieproblemen helpen bij het vaststellen van de oorzaak en kan u daarna helpen bij het oplossen ervan. Of u baat kunt hebben bij een gespecialiseerde knie fysiotherapeut kunt u hieronder lezen.

 

Wanneer gaat u naar een knie specialist?

Wanneer kunt u het beste een kniespecialist raadplegen? Dat kan eigenlijk met allerlei soorten knieklachten zoals artrose (slijtage), overbelastingsklachten, na een trauma (ongeval) of bij een patella femoraal pijnsyndroom (PFPS; voorste kniepijn klachten).

Specialist voor de knie

De kniespecialist is een sportfysiotherapeut of een algemeen fysiotherapeut met vooral interesse en specialisatie in orthopedie en speciaal de knie. Naar aanleiding van uw hulpvraag zal de kniespecialist een anamnese (vraaggesprek) doen waarmee er inzicht komt in de oorzaak en consequenties van uw klacht. Daarna doet de kniespecialist een onderzoek lokaal aan de knie en indien relevant beoordeelt hij de gehele beweegketen. 

Omdat wij nauwe banden met huisartsen, sportartsen en orthopeden hebben kan de kniespecialist snel schakelen naar een van hen als dat noodzakelijk blijkt. Ook kan de kniespecialist een gespecialiseerde collega inschakelen om een echo van het aangedane gebied te laten maken. 

Als de klacht fysiotherapeutisch te behandelen blijkt, zal de kniespecialist met u samen een behandelplan maken op basis van uw hulpvraag en de resultaten uit het onderzoek.

De behandeling

Uw hulpvraag kan variëren van weer functioneren in activiteiten in het dagelijks leven (ADL) tot terug naar topsportniveau en alles ertussenin. 

De behandeling bij een kniespecialist kan bijvoorbeeld bestaan uit het aanpakken van de pijn, zwelling, beweeglijkheid, kracht, stabiliteit en looppatroon en/of houding. Hiervoor krijgt u in de praktijk en voor thuis advies over belasting en belastbaarheid en hoe om te gaan met eventuele pijn of zwelling in het gewricht. Daarnaast krijgt u van de kniespecialist oefeningen ter verbetering van uw klachten. 

Is een verwijzing noodzakelijk om een afspraak te maken met de kniespecialist? Nee, u kunt meestal op basis van directe toegankelijkheid fysiotherapie ook zonder verwijzing van een huisarts, sportarts of orthopeed rechtstreeks bij de kniespecialist terecht. 

Afspraak maken voor knieklachten

Wilt u direct een afspraak inplannen voor uw knieklachten bij een van onze fysiotherapeuten? Dan kunt u eenvoudig online een afspraak maken via MijnZorgtoegang. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.