• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
Medical taping

Medical taping

Wilt u sneller herstellen van blessures? Dan kan Medical taping hierbij van meerwaarde zijn. Bij Medical taping wordt gebruik gemaakt van elastische tapes die spieren en gewrichten kunnen ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert op zijn beurt de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. 

Bevorderd spierherstel door het verlichten van druk
Kan ingezet worden bij blessures, vochtophoping en hooikoorts
Stabiliserende functie tijdens het sporten
Afspraak maken

 

Hoe werkt medical tape?

Eerst worden de spieren en gewrichten op rek gebracht waarna de tape op de huid wordt geplakt. Wanneer het lichaam terug naar ontspannen positie wordt gebracht en daarbij de rek dan van de gewrichten en spieren af wordt gehaald, tilt de tape de huid iets op en ontstaan er golfjes in de huid. Hierbij ontstaat er ruimte tussen de verschillende huidlagen waar allerlei receptoren van zenuwuiteinden, bloed- en lymfe vaten liggen. De tape zorgt voor een verlaagde druk rondom het gebied en bevorderd het spierherstel, het lichaamseigen genezingsproces en beïnvloed het neurologisch en bloedvaten systeem zonder de bewegingsvrijheid te beperken. 

Waarbij kan medical tape van toepassing zijn?

 

Blessures

Medical tape heeft vele functies. De medical tape die B-Fysic gebruikt heeft dezelfde rekbaarheid als de huid en kan daarmee een blessure optimaal ondersteunen. De tape kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij spierblessures. De tape kan een onder actieve spier meer activeren en een te gespannen spier helpen ontspannen en daarmee de pijn doen afnemen. Daarnaast kan de tape ook ondersteunen bij bijvoorbeeld problematiek aan banden en/of gewrichten of klachten die zijn ontstaan door overbelasting (KANS, tennisarm, golfelleboog).

Lymfe tape voor vochtafvoer

Ook kan medical tape helpen bij langdurig en veel vocht. Met de stroken elastische tape wordt dan de afvoer van vocht onder de huid gestimuleerd; een effectieve en eenvoudige manier om de behandeling extra te ondersteunen. Deze methode kan ook ingezet worden bij de nabehandeling van (sport-)blessures of na operatieve ingrepen waarbij het vocht lastig wordt afgevoerd.

Lees meer over lymfedrainage 

Hooikoortstape

Naast het ondersteunen voor een goed herstel kan medical tape ook hulp bieden bij het verminderen van hooikoorts klachten. De tape wordt dan aangebracht rondom de longen en hebben een kalmerend effect op de hooikoortsklachten. De tape heeft geen medicinale toevoegingen maar stimuleert de huid die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen waardoor de klachten verminderen. 

Stabiliserende functie

Buiten het stimuleren van het herstellend vermogen in het lichaam, kan medical tape ook een stabiliserende functie hebben. Medical tape kan worden gebruikt voor het ondersteunen en stabiliseren van bijvoorbeeld een enkel of knie tijdens het sporten. De tape wordt dan aangebracht op de huid rondom het gewricht. Wanneer je gaat bewegen zal de tape snel op rek komen. Dit wordt waargenomen door de huid wat op zijn beurt signalen afgeeft aan je lichaam. Je voelt hierdoor beter hoe het gewricht op dat moment staat en beweegt. Doordat je lichaam dit beter voelt kan er sneller gereageerd worden op verstoringen bijvoorbeeld wanneer een enkel dreigt te verzwikken. Door de rek die de medical tape veroorzaakt zullen spieren sneller een signaal vanuit de hersenen krijgen om aan te spannen en het gewricht actief te stabiliseren. Hierdoor kan schade aan het lichaam worden voorkomen. De medical tape ondersteund dus het vermogen om sneller te reageren op een verstoring tijdens het sporten. 

Afspraak maken voor Medical taping

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met meer dan 20 locaties altijd bij u in de buurt! 

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken