• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief
TENS apparaat

TENS apparaat

Bij B-Fysic is het mogelijk een therapie te volgen met een zogeheten TENS apparaat. Dit apparaat kan bij allerlei soorten pijn verlichting bieden. Heeft u last van (chronische) pijn? Misschien is een behandeling met TENS iets voor u. 

Pijndempende werking d.m.v. stroomschokjes
Bij o.a. chronische pijn, bevalling en zenuwpijn
Pijnloze en veilige methode
Afspraak maken

 

Wat is TENS?

TENS staat voor Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Deze therapie wordt gegeven met een makkelijk hanteerbaar apparaat. Op het TENS apparaat wordt een kabel aangesloten met twee of meer zelfklevende huidelektroden. Via deze elektrode worden stroompjes aan het lichaam toegediend die een pijndempende werking geven. 

Hoe werkt TENS?

Bij een TENS behandeling worden de zenuwen door de huid via zelfklevende elektroden gestimuleerd. Deze elektrische stroompjes stimuleren de geselecteerde zenuwen die van invloed zijn op uw pijn. Het doel is dat op deze manier de pijngewaarwording verminderd wordt. Daarbij speelt de gebruikte frequentie (het aantal impulsen per seconde) een rol. 

Toepassingen van TENS:

  • Bij chronische pijn (pijn langer bestaande dan 3 maanden); 
  • Bij bevalling;
  • Bij zenuwpijnen;
  • Bij pijn aan botten, spieren en gewrichten;
  • Bij pijn veroorzaakt door verwondingen en ongevallen;
  • Bij pijn veroorzaakt door doorbloedingsstoornissen. 

TENS B-Fysic

Er wordt nauw samengewerkt met de Pijnpoli om TENS instructie te geven. Deze TENS apparaten krijgt u te leen voor een proefperiode. Om te kijken of de TENS voor u werkt worden minimaal twee behandelingen fysiotherapie bij uw verzekering gedeclareerd. 

Het TENS apparaat wordt bij chronische pijn altijd vergoed uit de basisverzekering.
Daarnaast is het ook mogelijk dat TENS door een van de therapeuten wordt ingezet om uw pijn te verminderen. 

We hebben de keuze tussen een TENS apparaten van Schwa-Medico en een van de firma Eurocept. 

Afspraak maken voor Dry Needling

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.

Daarom B-Fysic

Daarom B-Fysic

Persoonlijke aandacht

Onze therapeuten inventariseren goed waar u precies tegenaan loopt en houden hierbij zo veel mogelijk rekening met wat er in uw omgeving speelt, zodat het behandelresultaat ook na de behandeling wordt vastgehouden. 

Altijd bij u in de buurt

Wij zijn met meer dan 20 locaties altijd bij u in de buurt! 

Specialistische zorg op maat

B-Fysic biedt kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Onze therapeuten zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en hun specialisatie. Wij streven naar de beste specialistische zorg, op maat voor u. 

Afspraak maken