• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Diabetes

Wanneer u diabetes heeft is het van groot belang dat u op een verantwoorde manier blijft bewegen en uzelf fit houdt. U kunt daarom bij B-Fysic terecht voor een speciaal beweegprogramma gericht op diabetes. 

 

 

Bewegen voor een betere gezondheid

Voor mensen met diabetes is een gezonde leefwijze extra belangrijk. Onderdeel van een gezonde leefstijl is voldoende lichaamsbeweging. Met voldoende lichaamsbeweging blijft u gemakkelijker op het juiste gewicht en verbetert u uw conditie. De insulinegevoeligheid, de bloeddruk en de botdichtheid verbeteren en de goede cholesterol stijgt. Bovendien bevordert een gezonde leefstijl de bloedsomloop en versterkt het uw hart, waardoor u de kans op hartziekten en herseninfarct verkleint. Daarnaast kan lichaamsbeweging zorgen voor gebalanceerde bloedglucose waarden.
 

Persoonlijk beweegprogramma

B-Fysic heeft speciaal voor mensen met diabetes een beweegprogramma ontwikkeld. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten start u met uw individuele beweegprogramma. Dit is volledig  afgestemd op een leven met diabetes. Het bewegen zelf gebeurt in groepen, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. Iedereen volgt zijn eigen beweegprogramma. Zo begeleiden wij mensen met diabetes met veilig en verantwoord bewegen, waardoor de gezondheid verbeter en de kwaliteit van leven toeneemt.
 

Starten met verantwoord bewegen

U start het Beweegprogramma Diabetes met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken het doel dat u wilt bereiken. We kijken naar uw persoonlijke beperkingen waarmee we rekening moeten houden. U doet een inspanningstest , zodat duidelijk wordt met welk beweegniveau u veilig en verantwoord kunt starten. Met deze gegevens stellen we een individueel beweegprogramma op, dat volledig is gemaakt voor uw persoonlijke situatie. Onder begeleiding van een van onze specialisten gaat u dit in twaalf weken uitvoeren.

Individueel en in groepsverband

Het Beweegprogramma Diabetes is voor uw persoonlijke situatie opgesteld. Gedurende het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut . Deze bekijkt of de doelen behaald worden en stuurt eventueel bij. Het bewegen zelf vindt in groepsverband plaats, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. Iedereen  volgt zijn eigen beweegprogramma.  In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaring uitwisselen.
 

Fit blijven

Na het volgen van het Diabetes Beweegprogramma kunt u bij B-Fysic blijven trainen om fit te blijven. Lees hierover meer op deze pagina.
 
Informeer naar de mogelijkheden voor dit beweegprogramma bij een locatie bij u in de buurt. 
 
Informeer bij uw Zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoedingen.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.