• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Kniepijn

Knieklachten kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een verstapmoment, verdraaiing of sportongeval. Echter kunnen knieklachten ook zonder trauma optreden en gedurende de tijd erger worden. Soms gaan deze klachten vanzelf weg door bijvoorbeeld rust na overbelasting maar dat is zeker niet altijd het geval. De fysiotherapeut biedt dan uitkomst. 

 

Kniepijn

Opstaan, gaan zitten, lopen en springen zouden praktisch onmogelijk zijn zonder het grootste gewricht van ons lichaam: de knie. Kniepijn wordt door ongeveer 22% van de Nederlanders ervaren. Doordat de knie tijdens het bewegen als schokdemper werkt, zijn klachten aan de knie dan ook erg vervelend. Klachten kunnen zich voordoen aan het bot, kraakbeen, kniebanden en de spieren rondom de knie. Wanneer iemand deze klachten ervaart, gaat men vaak de knie ontlasten. Hierdoor zie je dat andere gewrichten zoals de heup extra worden belast waarna ook daar klachten kunnen ontstaanKniepijn is er in vele soorten en maten. Van een beschadiging van de voorste kruisband, een meniscus of een kraakbeenbeschadiging.  

Oorzaken van kniepijn

Kniepijn is er in vele soorten en maten. Van een beschadiging van de voorste kruisband, een meniscus of een kraakbeenbeschadiging. Knieklachten worden verdeeld in chronische en traumatische klachten. Chronische klachten ontstaan door ouderdom, of worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand. Dit zorgt ervoor dat de beweging en de stand van de knie negatief beïnvloed wordt. Traumatische klachten ontstaan voornamelijk door overbelasting of een trauma zoals een val of door (overmatig) sporten. 

Wat te doen bij kniepijn

Wanneer je last hebt van knieklachten is het raadzaam om in een vroeg stadium contact op te nemen met de fysiotherapeut. De specialisten van B-Fysic kunnen met behandeling en oefeningen je helpen om de klachten te verminderen of om erger te voorkomen. Ook na een ongeval of na overbelasting is een bezoek aan de fysiotherapeut zeer raadzaam. Wanneer nodig kan de fysiotherapeut ervoor zorgen dat je in het ziekenhuis wordt behandeld bij ernstig letsel. 

Behandeling van kniepijn

De knie is een complex gewricht en de behandeling van knieklachten wordt gedaan aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Deze behandeling is afhankelijk van de soort klacht en de oorzaak van de klacht. Ook is het doel erg belangrijk. Wil je gewoon de alledaagse dingen weer kunnen of moet je op topniveau een sportprestatie leveren, iets waar de fysiotherapeut uiteraard rekening mee houdt. De fysiotherapeut kan je hier alles over vertellen.  

Afspraak maken

U kunt eenvoudig een afspraak maken door ons contactformulier in te vullen. Of bereik ons telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 17:00.